Popis stanovitih gubitaka

Popis stanovitih gubitaka - Schalansky, Judith | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schalansky, Judith
DIMENZIJA
10,78 MB
NAZIV DATOTEKE
Popis stanovitih gubitaka.pdf
ISBN
2138859019824

OPIS

Popis stanovitih gubitaka Popis stanovitih gubitaka nagrađivane njemačke autorice Judith Schalansky zbirka je dvanaest priča o izgubljenim stvarima. Bilo da se radi o tihooceanskom otoku, izumrloj vrsti tigra, gospodskoj vili ili Sapfinim stihovima, autorica zamišlja posljednje trenutke tih bića dovodeći ih u svezu s likovima čija su nastojanja usmjerena tomu da ih spase od zaborava. Na taj način ona se poigrava sjećanjem, tragom i prisutnosti: u njezinim se pričama ono materijalno nestalo sukobljava s njegovim ponovnim pronalaskom u pismu, a minula bića bivaju ponovno oživljena u fenomenološkom činu prisjećanja i zamišljanja. Balansirajući na granici činjenice i fikcije, autorica nas pomoću raznolikih pripovjednih stilova nagoni da u jednakoj mjeri promišljamo kako o gubitku tako i o pronalasku, nestanku i nastanku, sjećanju i zaboravu. Judith Schalansky, rođena 1980. u Greifswaldu, njemačka je spisateljica, urednica i grafička dizajnerica. Njezine knjige, među kojima su uspješna zbirka eseja Atlas udaljenih otoka: pedeset otoka na kojima nikada nisam bila, i nikada ni neću te roman Žirafin vrat, prevedeni su na više od dvadeset jezika i višestruko nagrađivani. Knjiga Popis stanovitih gubitaka šesta je knjiga Judith Schalansky. Dosad je prevedena na nekoliko svjetskih jezika. U Njemačkoj je u dvije godine otkad je objavljena doživjela četiri ponovljena izdanja, a autorica je za nju 2019. godine dobila nagradu Wilhelm Raabe. 2019. godine primljena je u Njemačku akademiju za jezik i pjesništvo.

Philippe Ariès i Georges Duby Mizantrop. 310,00kn Više.

110,00 kn. Kad analiziram svoju učinkovitost i produktivnost, uviđam da je jedan od mojih najvećih gubitaka prekomjerno 'lickanje' prezentacija, članaka i ostalih dokumenata kojima se koristim u radu. Većinom 'kupac' (klijent, čitatelj i sl.) ne primjećuje razliku nakon početnih 80 posto, što znači da sam uzalud potrošio većinu vremena. Popis stanovitih gubitaka.

POVEZANE KNJIGE