I djeca njihova za njima

I djeca njihova za njima - Terranova, Nadia | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Terranova, Nadia
DIMENZIJA
3,53 MB
NAZIV DATOTEKE
I djeca njihova za njima.pdf
ISBN
7821993523288

OPIS

I djeca njihova za njima To je neka druga Francuska. Zaboravljena dolina na istoku, napuštene tvornice i ugašene visoke peći, mutno jezero i žega usijanog poslijepodneva. Kolovoz je 1992., Anthony ima četrnaest godina i sa svojim rođakom, iz čiste dosade, odluči ukrasti kanu i provjeriti što se događa na nudističkoj plaži na suprotnoj obali. Na kraju tog kratkog putovanja čekaju ga prva ljubav i prvo ljeto odraslosti. Nakon tih zaveslaja započinje i zauvijek se oblikuje drama njegova života. U romanu za koji mu je dodijeljena prestižna Nagrada Goncourt, Nicolas Mathieu drzak je i briljantan dok ocrtava doba adolescencije, oštar i suptilan dok prati životno i političko stasavanje generacije koja pokušava pronaći vlastiti put u svijetu što ga je dobila u nasljeđe. Četiri ljeta i četiri prijelomna trenutka u životima njegovih junaka, svaki sa svojom bukom i bijesom, glazbom i nadanjima – za Mathieua su dovoljni da stvori jedan od najvibrantnijih književnih svemira u koje smo imali prilike zaviriti. Od “Smells Like Teen Spirit” do Svjetskog prvenstva 1998. i utakmice između francuske i hrvatske nogometne reprezentacije – pred nama se nižu ljubavi i strasti, strahovi i čežnje, životi koji se žive daleko od francuskog i europskog sna. I djeca njihova za njima Nicolasa Mathieua govori o ljudima uhvaćenim u zaleđe globalizacije, o obiteljima sleđenima između nostalgije i propadanja, o pojedincima razapetim između pristojnosti i bijesa. Životnost i senzualnost, empatija i pripovjedna snaga ovoga romana ostavit će vas bez daha. “Duboko proživljeno… Izuzetan portret mladosti.” – Irish Times “Lako je razumjeti zašto ovaj roman, koji stiže u pravo vrijeme i sadržava tajnu povijest aktualnog političkog trenutka, nailazi na ovakve pohvale kritike… Nisam mogao odložiti ovu knjigu. Nisam želio da završi.” – New York Times Book Review “I djeca njihova za njima odvažan je roman pun seksa i nasilja, ali koji uspijeva ostati nježan te na neki čudnovat način čak i pružiti nadu.” – Kirkus Reviews

Proteklih mjeseci u Hrvatskoj bili smo nažalost svjedoci niza potresa od kojih su neki bili razorni i pokazali nam koliko devastirajuće prirodna sila može djelovati na naše živote. Oni jednostavnu nisu na istoj valnoj duljini kada je u pitanju njihova budućnost. Kim se želi posvetiti djeci te će ostati s njima, a Kanye će živjeti u Wyomingu.

Naime, službenici tvrde da su djeca bila "ranjiva" dok su bila kod majke. Njihova tijela bit će dovoljno zdrava, moći će trčati, skakati, plivati, jesti i praviti puno buke, kao što djeca uvijek rade, ali nešto će nedostajati. Istina je da neki ljudi odrastu, a da se nikada nisu susreli s nekom vrstom umjetnosti i unatoč tome savršeno su sretni i žive dobre i vrijedne živote. Problemi koje djeca prolaze vrlo su ozbiljni za njih i zato bi ih roditelji trebali pažljivo slušati Piše: Ana Abrahamsberg 28.09.2020. Poslanici i njihova djeca - univerzalne odgojne vrijednosti U eri poremećenih duhovnih i društvenih vrijednosti, promjenjivih ideala i pomanjkanja istinskih uzora dobro je prisjetiti se Božijih poslanika, a.s., čije životopise Allah, dž.š., u obilju nudi kroz cjelokupan Kur'an.

POVEZANE KNJIGE