I djeca njihova za njima

I djeca njihova za njima - Terranova, Nadia | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Terranova, Nadia
DIMENZIJA
7,87 MB
NAZIV DATOTEKE
I djeca njihova za njima.pdf
ISBN
4900501504378

OPIS

I djeca njihova za njima To je neka druga Francuska. Zaboravljena dolina na istoku, napuštene tvornice i ugašene visoke peći, mutno jezero i žega usijanog poslijepodneva. Kolovoz je 1992., Anthony ima četrnaest godina i sa svojim rođakom, iz čiste dosade, odluči ukrasti kanu i provjeriti što se događa na nudističkoj plaži na suprotnoj obali. Na kraju tog kratkog putovanja čekaju ga prva ljubav i prvo ljeto odraslosti. Nakon tih zaveslaja započinje i zauvijek se oblikuje drama njegova života. U romanu za koji mu je dodijeljena prestižna Nagrada Goncourt, Nicolas Mathieu drzak je i briljantan dok ocrtava doba adolescencije, oštar i suptilan dok prati životno i političko stasavanje generacije koja pokušava pronaći vlastiti put u svijetu što ga je dobila u nasljeđe. Četiri ljeta i četiri prijelomna trenutka u životima njegovih junaka, svaki sa svojom bukom i bijesom, glazbom i nadanjima – za Mathieua su dovoljni da stvori jedan od najvibrantnijih književnih svemira u koje smo imali prilike zaviriti. Od “Smells Like Teen Spirit” do Svjetskog prvenstva 1998. i utakmice između francuske i hrvatske nogometne reprezentacije – pred nama se nižu ljubavi i strasti, strahovi i čežnje, životi koji se žive daleko od francuskog i europskog sna. I djeca njihova za njima Nicolasa Mathieua govori o ljudima uhvaćenim u zaleđe globalizacije, o obiteljima sleđenima između nostalgije i propadanja, o pojedincima razapetim između pristojnosti i bijesa. Životnost i senzualnost, empatija i pripovjedna snaga ovoga romana ostavit će vas bez daha. “Duboko proživljeno… Izuzetan portret mladosti.” – Irish Times “Lako je razumjeti zašto ovaj roman, koji stiže u pravo vrijeme i sadržava tajnu povijest aktualnog političkog trenutka, nailazi na ovakve pohvale kritike… Nisam mogao odložiti ovu knjigu. Nisam želio da završi.” – New York Times Book Review “I djeca njihova za njima odvažan je roman pun seksa i nasilja, ali koji uspijeva ostati nježan te na neki čudnovat način čak i pružiti nadu.” – Kirkus Reviews

godine osvojio je prestižnu Goncourtovu nagradu. Novčani dio nagrade iznosi simboličnih deset eura, ali poanta je u publicitetu koji nagrada nosi u svojim raskošnim njedrima. Potres i djeca - što roditelji trebaju znati? Siječanj 25,2021 09:49 Maja Lemac dr.

Istina je da neki ljudi odrastu, a da se nikada nisu susreli s nekom vrstom umjetnosti i unatoč tome savršeno su sretni i žive dobre i vrijedne živote. Problemi koje djeca prolaze vrlo su ozbiljni za njih i zato bi ih roditelji trebali pažljivo slušati Piše: Ana Abrahamsberg 28.09.2020. Poslanici i njihova djeca - univerzalne odgojne vrijednosti U eri poremećenih duhovnih i društvenih vrijednosti, promjenjivih ideala i pomanjkanja istinskih uzora dobro je prisjetiti se Božijih poslanika, a.s., čije životopise Allah, dž.š., u obilju nudi kroz cjelokupan Kur'an. Shodno kur'anskom tekstu: " U kazivanju o njima je pouka za ... Komunicirajte s djecom.

POVEZANE KNJIGE