Na rubu pameti

Na rubu pameti - Krleža,Miroslav | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krleža,Miroslav
DIMENZIJA
11,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Na rubu pameti.pdf
ISBN
8855996867992

OPIS

Na rubu pameti „Na rubu pameti“ Krležin je roman objavljen prvi put u Zagrebu 1938. godine, a na novo se izdanje čekalo punih šesnaest godina — do ponovne normalizacije odnosa tadašnje Jugoslavije i Sovjetskog Saveza. Naime, ovaj je roman umnogome obojen politikom i kritikom zlokobnih društvenih pojava u međuraću, koje su kulminirale u Drugome svjetskom ratu. Ubojstva „malih“ ljudi, malograđanština i borba intelektualaca s moćnicima koji su bogatstvo i ugled u društvu stekli na neprimjeren način provlače se kroz svih dvanaest poglavlja ovoga uzbudljivog romana, no te su teme, nažalost, aktualne i danas. Ovaj je Krležin roman jedini s pripovjedačem u prvom licu jednine, a protagonist je pobunjenik u društvu „cilindraša“ — doktor prava koji vrlo dobro poznaje građansko zagrebačko društvo — koji kritizira ubojstva četiriju osoba što ih je počinio jedan gospodarski moćnik, a koji se tim činom hvalio na jednoj večeri. Moralna osuda takva čina usmjerit će privatni život i karijeru glavnog junaka na rub društva i rub pameti. Pogovor ovom izdanju napisao je akademik Pavao Pavličić.

Duboko udahnite i uživajte uz TONIJ Škola na rubu pameti je odlična knjiga autora Tomislav Zagoda. Knjiga pod nakladom Opus gradna izdana je kao meki uvez uvez.

godine, a na novo se izdanje čekalo punih šesnaest godina ? do ponovne normalizacije odnosa tadašnje Jugoslavije i Sovjetskog Saveza. ... Knjige za djecu pune su svakojakih junaka, ali nijedna nema ovakve kao što su junaci OSNOVNE ŠKOLE ŽIGE KLEPCA RIMCA.

POVEZANE KNJIGE