Na rubu pameti

Na rubu pameti - Krleža,Miroslav | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krleža,Miroslav
DIMENZIJA
12,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Na rubu pameti.pdf
ISBN
1496548975097

OPIS

Na rubu pameti „Na rubu pameti“ Krležin je roman objavljen prvi put u Zagrebu 1938. godine, a na novo se izdanje čekalo punih šesnaest godina — do ponovne normalizacije odnosa tadašnje Jugoslavije i Sovjetskog Saveza. Naime, ovaj je roman umnogome obojen politikom i kritikom zlokobnih društvenih pojava u međuraću, koje su kulminirale u Drugome svjetskom ratu. Ubojstva „malih“ ljudi, malograđanština i borba intelektualaca s moćnicima koji su bogatstvo i ugled u društvu stekli na neprimjeren način provlače se kroz svih dvanaest poglavlja ovoga uzbudljivog romana, no te su teme, nažalost, aktualne i danas. Ovaj je Krležin roman jedini s pripovjedačem u prvom licu jednine, a protagonist je pobunjenik u društvu „cilindraša“ — doktor prava koji vrlo dobro poznaje građansko zagrebačko društvo — koji kritizira ubojstva četiriju osoba što ih je počinio jedan gospodarski moćnik, a koji se tim činom hvalio na jednoj večeri. Moralna osuda takva čina usmjerit će privatni život i karijeru glavnog junaka na rub društva i rub pameti. Pogovor ovom izdanju napisao je akademik Pavao Pavličić.

SIJ 2018. Interview Russia Zinaida Kunakovskaja пресс фото Pisoari na stolovima, stejk na vješalima, iliti kako izgledaju najluđi restorani u Moskvi.

Naime, ovaj je Na rubu je pameti, a ne u potpunosti van pameti, samo zbog uvodnih nekoliko minuta konferencije u kojima se čulo nešto konkretno. To konkretno su bile brojke o zaraženima, umrlima, osobama u bolnicama itd.

POVEZANE KNJIGE