Flaubertova papiga

Flaubertova papiga - Barnes, Julian | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barnes, Julian
DIMENZIJA
12,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Flaubertova papiga.pdf
ISBN
9446304582419

OPIS

Flaubertova papiga je gusto natrpana soba detalja o jednom slavnom čovjeku: u njoj ćemo naučiti golemu vrijednost njegovog života, obitelji, ljubavnica, spoznajnih procesa, zdravlja i opsesije. Ali glas koji sve to govori nam je postepeno otkrio da je obuzet opsesijom. To je glas Geoffreyja Braithwaitea, umirovljenog doktora sa izjedajućom i iscrpljujućom potrebom da razumije samoubojstvo supruge i još mračnijim pritiskom da analizira proces ljudskog identiteta. Dok čitamo Flaubertovu papigu konstantno se pitamo kojem žanru pripada? Da li je to literarna biografija francuskog pisca 19. stoljeća Gustava Fauberta? Meditacija o upotrebi i zloupotrebi jezika? Priča o opsesiji i neiskrenosti? Triler pun krinki i tajanstvenih događaja? Na površini to je priča o engleskom doktoru i njegovoj potrazi za tajanstvenim detaljima iz Flaubertova života. No ono što počinje kao istraživanje Flaubertovog života i intelekta prerasta u istraživaje doktorove opsesije i potrebe da shvati razlog samoubojstva supruge i analizira svoj identitet.

Monika Haraminčić | Julian Barnes: Flaubertova papiga BARNES, Julian Flaubertova papiga / Julian Barnes ; s engleskoga preveo Zlatko Crnković. - Zagreb : Znanje, 1990. Flaubertova papiga Flaubert's Parrot Zagreb, 1990.

Opis oglasa ... Julian Patrick Barnes (Leicester, 19. siječnja 1946.), engleski pisac, leksikograf i književni kritičar.

POVEZANE KNJIGE