Flaubertova papiga

Flaubertova papiga - Barnes, Julian | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barnes, Julian
DIMENZIJA
8,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Flaubertova papiga.pdf
ISBN
7417626843712

OPIS

Flaubertova papiga je gusto natrpana soba detalja o jednom slavnom čovjeku: u njoj ćemo naučiti golemu vrijednost njegovog života, obitelji, ljubavnica, spoznajnih procesa, zdravlja i opsesije. Ali glas koji sve to govori nam je postepeno otkrio da je obuzet opsesijom. To je glas Geoffreyja Braithwaitea, umirovljenog doktora sa izjedajućom i iscrpljujućom potrebom da razumije samoubojstvo supruge i još mračnijim pritiskom da analizira proces ljudskog identiteta. Dok čitamo Flaubertovu papigu konstantno se pitamo kojem žanru pripada? Da li je to literarna biografija francuskog pisca 19. stoljeća Gustava Fauberta? Meditacija o upotrebi i zloupotrebi jezika? Priča o opsesiji i neiskrenosti? Triler pun krinki i tajanstvenih događaja? Na površini to je priča o engleskom doktoru i njegovoj potrazi za tajanstvenim detaljima iz Flaubertova života. No ono što počinje kao istraživanje Flaubertovog života i intelekta prerasta u istraživaje doktorove opsesije i potrebe da shvati razlog samoubojstva supruge i analizira svoj identitet.

(Ova rečenica je mogla glasiti i drugačije, primjerice - «Flaubertova papiga» britanskog autora Juliana Barnesa nije mi bila loše štivo, iako mi ovaj autor nije među omiljenima još otkad sam čitala vrlo mlaki «Stol od ... Neki od najpopularnijih proizvoda kategorije dostupni su u našoj ponudi. Saznajte više. U opisu knjige piše ovo: »Flaubertova papiga« je gusto natrpana soba detalja o jednom slavnom čovjeku: u njoj ćemo naučiti golemu vrijednost njegova života, obitelji, ljubavnica, spoznajnih procesa, zdravlja i opsesije.

Ali glas koji sve to govori nam je postepeno otkrio da je obuzet opsesijom. To je glas Geoffreyja Braithwaitea, umirovljenog doktora sa izjedajućom i iscrpljujućom potrebom da razumije ... Ovime dajem privolu da se moji osobni podaci (adresa e-pošte) koriste u marketinške svrhe primanja novosti tvrtke Katarina Zrinski d.o.o.

POVEZANE KNJIGE