Flaubertova papiga

Flaubertova papiga - Barnes, Julian | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barnes, Julian
DIMENZIJA
11,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Flaubertova papiga.pdf
ISBN
3750382461864

OPIS

Flaubertova papiga je gusto natrpana soba detalja o jednom slavnom čovjeku: u njoj ćemo naučiti golemu vrijednost njegovog života, obitelji, ljubavnica, spoznajnih procesa, zdravlja i opsesije. Ali glas koji sve to govori nam je postepeno otkrio da je obuzet opsesijom. To je glas Geoffreyja Braithwaitea, umirovljenog doktora sa izjedajućom i iscrpljujućom potrebom da razumije samoubojstvo supruge i još mračnijim pritiskom da analizira proces ljudskog identiteta. Dok čitamo Flaubertovu papigu konstantno se pitamo kojem žanru pripada? Da li je to literarna biografija francuskog pisca 19. stoljeća Gustava Fauberta? Meditacija o upotrebi i zloupotrebi jezika? Priča o opsesiji i neiskrenosti? Triler pun krinki i tajanstvenih događaja? Na površini to je priča o engleskom doktoru i njegovoj potrazi za tajanstvenim detaljima iz Flaubertova života. No ono što počinje kao istraživanje Flaubertovog života i intelekta prerasta u istraživaje doktorove opsesije i potrebe da shvati razlog samoubojstva supruge i analizira svoj identitet.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 55762 ... Julian Barnes: "Flaubertova papiga" Iako mi Julian Barnes nije omiljeni pisac još otkad sam čitala mlaki «Stol od četrunovine», moram priznati da mi «Flaubertova papiga» nije bila loša.

Ali glas koji sve to govori nam je postepeno otkrio da je obuzet opsesijom. U večerašnjem izdanju emisije Do korica bavimo se djelom Flaubertova papiga suvremenoga engleskog pisca Juliana Barnesa. Julian Barnes i Gustave Flaubert supostoje na dva pola: Barnes zaigran, ludičan, s poimanjem kreativnosti kao igre; Gustave izmučen, mazohistički predan kultu forme; postmodernist i protomodernist; pisanje kao igra u jednog, odnosno pisanje koje daje privid da se ... U uvodu svog romana "Flaubertova papiga", britanski postmodernistički pisac Julian Barnes ispisao je satirično poglavlje koje je naslovio "indeks zabranjenih knjiga".

POVEZANE KNJIGE