Kome zvono zvoni

Kome zvono zvoni - Hemingway, Ernest | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hemingway, Ernest
DIMENZIJA
4,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Kome zvono zvoni.pdf
ISBN
6258042805265

OPIS

Visoko u borovim šumama španjolske Sierre, gerilska družina sprema se dići u zrak most od vitalne važnosti. Robert Jordan, mladi američki dobrovoljac, poslan je da izvrši zadatak miniranja. Tamo, u tim planinama, on upoznaje opasne, burne odnose koji vladaju među ratnim drugovima. A tamo susreće i Mariju, mladu ženu što je pobjegla pred Francovim pučistima. Kome zvono zvoni Hemingwayev je najbolji roman, strašću prožeto prisjećanje na ponos i tragediju građanskog rata koji je rascjepio Španjolsku.

[email protected] Dobrodošli! Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!  U jednom od najpoznatijih romana svjetske literature, „Kome zvono zvoni", slavni pisac Ernest Hemingway opisuje sudbinu španjolskih boraca u španjolskom građanskom ratu koristeći kao naslov citat iz jednog drugog literarnog djela.

Španjolskom bjesni građanski rat između pristalica republikanaca i monarhističkih nacionalista. Među desetinama tisuća boraca koji su stigli iz cijeloga svijeta da bi se stavili u službu Republike je i Amerikanac Robert Jordan (G.

POVEZANE KNJIGE