Kome zvono zvoni

Kome zvono zvoni - Hemingway, Ernest | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hemingway, Ernest
DIMENZIJA
5,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Kome zvono zvoni.pdf
ISBN
8076644922022

OPIS

Visoko u borovim šumama španjolske Sierre, gerilska družina sprema se dići u zrak most od vitalne važnosti. Robert Jordan, mladi američki dobrovoljac, poslan je da izvrši zadatak miniranja. Tamo, u tim planinama, on upoznaje opasne, burne odnose koji vladaju među ratnim drugovima. A tamo susreće i Mariju, mladu ženu što je pobjegla pred Francovim pučistima. Kome zvono zvoni Hemingwayev je najbolji roman, strašću prožeto prisjećanje na ponos i tragediju građanskog rata koji je rascjepio Španjolsku.

Govorila je kako se sretno igrala pod brijestovima u malenom mjestu blizu granice. Opisivala je krajolike svoje mladosti dok je bezbrižno trčala po obroncima i gledala nepregledna polja trave kako se ... "Akademija je stožerna institucija nacije, njezin simbol, vrhovni autoritet i mjesto koje društvu šalje značajne poruke jedinstva nacije".

Ratna drama. Španjolskom bjesni građanski rat između pristalica republikanaca i monarhističkih nacionalista.

POVEZANE KNJIGE