Pustolovine Toma Sawyera

Pustolovine Toma Sawyera - Twain, Mark | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Twain, Mark
DIMENZIJA
12,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Pustolovine Toma Sawyera.pdf
ISBN
7055914631370

OPIS

Roman Marka Twaina “Pustolovine Toma Sawyera” prvi je pravi realistički dječji roman ne samo u američkoj nego i u svjetskoj dječjoj književnosti. Svoju veliku popularnost u različitim zemljama svijeta zahvaljuje činjenici da se u djelu prvi put javljaju istinski živi i stvarni dječaci koji se raduju i žaloste kao sva djeca svijeta nekoć i danas, koji su spremni na različite podvale i “vragolije”, koji upravo čeznu za uzbudljivim doživljajima, vole slobodu iznad svega i teško im pada dobronamjerno pokroviteljstvo odraslih. Oni nisu nikakvi svijetli uzori, dobra, pobožna i poslušna djeca. Vole pušiti, čak i psovati, katkada i lagati, ali imaju u sebi onu istinsku, nedužnu i divnu dječju dobrotu srca, suosjećanje s onima koji stradavaju i nalaze se u nevolji, pa makar to i ne bili kreposni ljudi. Ne može im se zanijekati plemenitost, osjećajnost i dobronamjernost…

IAKO SAM OVOM KNJIGOM PONAJPRIJE ŽELIO ZABAVITI. DJEČAKE l DJEVOJČICE, NADAM SE DA JE MUŠKARCI l ŽENE ZBOG TOGA NEĆE ODBACITI JER SAM NJOME.

Pretraži Prepoznao je mnoge koji su tamo bili: Toma Sawyera, Thatchera, oca i druge. Što se više udaljavao, sve je manje mogao čuti pucanj topa.

POVEZANE KNJIGE