Rječnik kaznenog prava

Rječnik kaznenog prava - dr. Horvatić, Željko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
dr. Horvatić, Željko
DIMENZIJA
9,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Rječnik kaznenog prava.pdf
ISBN
1321858963488

OPIS

Rječnik kaznenog prava specijalizirani je rječnik enciklopedijskog karaktera. U njemu 11 znanstvenika iz područja kaznenog prava sa svih hrvatskih pravnih fakulteta na sažet i razumljiv način objašnjava više od 1700 pojmova s područja materijalnog kaznenog prava, njegove povijesti i suvremenih zakonodavnih i teoretskih sadržaja i hrvatskog pozitivnog kaznenog zakonodavstva, te s njima usko povezanih sadržaja iz međunarodnog kaznenog prava, kriminologije, viktimologije, kriminalne politike (politike suzbijanja kažnjivih ponašanja) i drugih kaznenih disciplina. Namijenjen je studentima pravnih fakulteta, praktičarima koji djeluju u kaznenom pravosuđu, odvjetništvu, policiji i drugim dijelovima pravosudnog sustava, te svima onima kojima su u njihovu profesionalnom radu potrebne brze i točne informacije o kaznenopravnim pitanjima. Urednik dr. Željko Horvatić za autorski i znanstveni rad objavljen u knjizi dobio je godišnju nagradu SABORA RH za 2002. godinu.

IZ STRANOG… Načela kaznenog prava osiguravaju svrsishodno, racionalno i racionalno provođenje kaznenopravnih zadaća. Prema Kaznenom zakonu, njih je pet: načelo zakonitosti, jednakost pred zakonom, krivnja... Kazneno pravo (u širem smislu) je grana prava koja se odnosi na državnu vlast kažnjavanja (jus puniendi), a u širem smislu obuhvaċa: 1) materijalno kazneno pravo, 2) kazneno procesno pravo (formalno, postupovno), 3) izvršno kazneno pravo (penitencijalno). Vaša prava.

U njemu 11 znanstvenika iz područja kaznenog prava sa svih hrvatskih pravnih fakulteta na sažet i razumljiv... Rječnik kaznenog prava, Ekonomija, pravo i ostale društvene znanosti, Literatura za fakultete i više škole, Literatura, Stvari, 46.31 € - INDEX OGLASI. Rječnik kaznenog prava; Masmedia (2002), str. objasniti pojam kaznenog prava i kaznenopravne znanosti i njihov odnos prema drugim pravnim granama i sudskoj praksi Željko (Ur.) Horvatić.

POVEZANE KNJIGE