Rječnik kaznenog prava

Rječnik kaznenog prava - dr. Horvatić, Željko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
dr. Horvatić, Željko
DIMENZIJA
4,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Rječnik kaznenog prava.pdf
ISBN
3245620322688

OPIS

Rječnik kaznenog prava specijalizirani je rječnik enciklopedijskog karaktera. U njemu 11 znanstvenika iz područja kaznenog prava sa svih hrvatskih pravnih fakulteta na sažet i razumljiv način objašnjava više od 1700 pojmova s područja materijalnog kaznenog prava, njegove povijesti i suvremenih zakonodavnih i teoretskih sadržaja i hrvatskog pozitivnog kaznenog zakonodavstva, te s njima usko povezanih sadržaja iz međunarodnog kaznenog prava, kriminologije, viktimologije, kriminalne politike (politike suzbijanja kažnjivih ponašanja) i drugih kaznenih disciplina. Namijenjen je studentima pravnih fakulteta, praktičarima koji djeluju u kaznenom pravosuđu, odvjetništvu, policiji i drugim dijelovima pravosudnog sustava, te svima onima kojima su u njihovu profesionalnom radu potrebne brze i točne informacije o kaznenopravnim pitanjima. Urednik dr. Željko Horvatić za autorski i znanstveni rad objavljen u knjizi dobio je godišnju nagradu SABORA RH za 2002. godinu.

0 ponuda. Trenutno niti jedna oglašena trgovina ne... kaznenog procesnog prava - podružnica zakonom kojim se uređuje pobudu preliminarne istrage i suđenje u kaznenim predmetima.

Prava žrtava kaznenog djela prema Zakonu o kaznenom postupku (izvor: Zakon o kaznenom postupku Republike Hrvatske, članak 43, članak 45):Žrtva... Ovaj rječnik sadrži sve pojmove koji se koriste u zakonu s njihovim kratkim opisom svake riječi na jasan način, opcija pretrage je također dostupna na fin iz riječi po abecednom... O stanju ljudskih prava u Azerbejdžanu. Hrvatski sabor treba dosljedno primjenjivati odredbe koje u Poslovniku već postoje, znači interne mehanizme kojima se sankcionira neprimjeren ton i rječnik, ali... 4.

POVEZANE KNJIGE