Sedam koraka oko vatre

Sedam koraka oko vatre - Krmpotić, Vesna | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krmpotić, Vesna
DIMENZIJA
12,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Sedam koraka oko vatre.pdf
ISBN
2960387468963

OPIS

Polazeći od uvjerenja da je smisao ljudske egzistencije sadržan u savršenstvu broja, ugledna hrvatska poetesa Vesna Krmpotić upustila se u nesvakidašnji projekt: da napiše biblioteku od 108 knjiga s isto toliko pjesama u svakoj zasebnoj knjizi. Nasuprot svijetu materijalnosti, matematički odnosi iskazuju izvanvremenska obilježja koja Vesna uzima kao aksiomatske i božanske atribute. Ove stihove autorica i ne zove stihovima nego pjesmenim porukama koje ona samo posreduje, vođena energijom jednog nadosobnog glasa. U njen duhovni habitus duboko je usađena sklonost dvosmislenosti, višestrukoj aluzivnosti i poniranju u najbitnija pitanja. Na taj način, ona nas oslobađa od zemaljske kužnosti i vodi nas u prostor idealiteta u kojem Bog i savršenstvo nisu drugo nego zrcalni lik nas samih.

Opis. Polazeći od uvjerenja da je smisao ljudske egzistencije sadržan u savršenstvu broja, ugledna hrvatska poetesa Vesna Krmpotić upustila se u nesvakidašnji projekt: da napiše biblioteku od 108 knjiga s isto toliko pjesama u svakoj zasebnoj knjizi ... Sedam koraka oko vatre: Po knjigama pod naslovom Stotinu i osam, a po brojevima 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, i 69 (Biblioteka Ambrozija) (Croatian Edition) [Krmpotić ... AbeBooks.com: Sedam koraka oko vatre: Po knjigama pod naslovom Stotinu i osam, a po brojevima 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, i 69 (Biblioteka Ambrozija) (Croatian ... Polazeći od uvjerenja da je smisao ljudske egzistencije sadržan u savršenstvu broja, ugledna hrvatska poetesa Vesna Krmpotić upustila se Buy Sedam koraka oko vatre: Po knjigama pod naslovom Stotinu i osam, a po brojevima 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, i 69 (Biblioteka Ambrozija) by Krmpotic, Vesna (ISBN ... Krmpotić Vesna: Sedam koraka oko vatre VBZ, Zagreb.

Ako radite s mikserom nakon pet do sedam minuta prebacite tijesto na dasku, pa umijesite u kuglu uz minimalno dodavanje brašna. Inače, Vede opisuju 10 vrsta vatre Estonci koji su susjedi Litavcima i Slavenima također su štovali hrast, imali su običaj da tri puta obilaze oko vatre noseći pivo u rukama, a stabla hrasta su prskali životinjskom krvlju. Estonski grkokatolici okupljaju se ispod stabla hrasta odjeveni u svečano ruho, noseći svijeće koje stavljaju na grane. Filozofskom fakultetu Sveučilišta u New Delhiju.

POVEZANE KNJIGE