Dijete i igra

Dijete i igra - Duran, Mirjana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Duran, Mirjana
DIMENZIJA
12,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Dijete i igra.pdf
ISBN
9223439132056

OPIS

Jedinstvena monografija o svim aspektima dječje igre. Neosporna vrijednost ovog rukopisa kao znanstvenog djela proizlazi iz teorijski utemeljenih postavki o igri i dobro zamišljenih i provedenih empirijskih provjera pretpostavki i pitanja koje autorica postavlja. Sustavno je prikazan opsežan i vrijedan istraživački rad o igri kao semantičkoj tvorevini dječje supkulture. Izvrsno je objašnjena uloga igre u humanoj ontogenezi i razvoju kognitivnih funkcija. Sadržaj teksta, njegova struktura te eksplicitne i implicitne poruke koje nosi, čine ga jedinstvenim u nas za područje razvojne psihologije. Korist od njega mogu imati svi studenti i stručnjaci zainteresirani za istraživanja i spoznaje o dječjem kognitivnom i socijalnom razvoju. Posebno se to odnosi na one kojima izložene spoznaje trebaju poslužiti u praksi. To su stručnjaci raznih profila koji se bave djecom i/ili rade u školskim i predškolskim ustanovama. Iz sadržaja Igra; Igra u različitim kulturama; Struktura igre; Klasifikacija; Igra i spoznajni razvoj; Prilog: zbirka 212 dječjih igara.

Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako ... Dijete - igra - igra - dijete . Igrajući se, dijete uči o sebi, o svijetu i drugima.

2 Postignuæa na skali senzomotorièke inteligencije koreliraju s karakterom interakcije u senzomo-torièkom podruèju. Razlièiti oblici interakcije dijete-odrasli povezani su s razlièitim efektima (N. Igra je aktivnost u kojoj se svako pojedino dijete može izraziti te isprobavati svoje vlastite mogućnosti.

POVEZANE KNJIGE