Dijete i igra

Dijete i igra - Duran, Mirjana | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Duran, Mirjana
DIMENZIJA
12,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Dijete i igra.pdf
ISBN
3124034572079

OPIS

Jedinstvena monografija o svim aspektima dječje igre. Neosporna vrijednost ovog rukopisa kao znanstvenog djela proizlazi iz teorijski utemeljenih postavki o igri i dobro zamišljenih i provedenih empirijskih provjera pretpostavki i pitanja koje autorica postavlja. Sustavno je prikazan opsežan i vrijedan istraživački rad o igri kao semantičkoj tvorevini dječje supkulture. Izvrsno je objašnjena uloga igre u humanoj ontogenezi i razvoju kognitivnih funkcija. Sadržaj teksta, njegova struktura te eksplicitne i implicitne poruke koje nosi, čine ga jedinstvenim u nas za područje razvojne psihologije. Korist od njega mogu imati svi studenti i stručnjaci zainteresirani za istraživanja i spoznaje o dječjem kognitivnom i socijalnom razvoju. Posebno se to odnosi na one kojima izložene spoznaje trebaju poslužiti u praksi. To su stručnjaci raznih profila koji se bave djecom i/ili rade u školskim i predškolskim ustanovama. Iz sadržaja Igra; Igra u različitim kulturama; Struktura igre; Klasifikacija; Igra i spoznajni razvoj; Prilog: zbirka 212 dječjih igara.

Ujedno kroz igru dijete uči kako prepoznati tuđe emocije i kako izraziti različite emocije. Naposljetku, socijalne vještine stječu se tako što dijete igrom uči kako poštivati pravila, surađivati, dijeliti te razvija odnose prvo s roditeljima, braćom, sestrama i prijateljima koji mu ... DIJETE: Učenje i igra - Ringeraja.hr | Ringeraja.hr.

Želiš odustati? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama. Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako ... Igra nikada nije bezazlena ili banalna, ona je uvijek predstavljanje samoizgrađenog svijeta.

POVEZANE KNJIGE