Otkriće u izgubljenom vremenu

Otkriće u izgubljenom vremenu - Supek, Ivan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Supek, Ivan
DIMENZIJA
12,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Otkriće u izgubljenom vremenu.pdf
ISBN
6007345265947

OPIS

Autobiografski roman čiju fabularnu okosnicu predstavlja autorovo pripovijedanje o njegovu sudjelovanju na Kongresu hrvatskih kulturnih radnika u Topuskom 1944. godine. On također opisuje svoj boravak među partizanima, kao i različite ideološke struje koje su se već tada mogle uočiti među intelektualcima lijeve orijentacije, njihovu suprotstavljenost, pa i sukobljenost. Jedan od središnjih likova mlada je djevojka nadimkom Bijela, zanesena revolucionarka, prisavska seljanka, koja u autoru pobuđuje ljubav, ali ga navodi i na razmišljanje o odnosu između njezine čiste i fanatične odanosti revolucionarnim idealima, i kolebljivosti svojstvene intelektualcu poput njega, Heisenbergovu učeniku, koji se znanstveno usavršavao na vrhunskim europskim sveučilištima. Događaji vezani uz Bijelu, koja se može interpretirati i kao metonimija Revolucije, kao i njezino sazrijevanje, mijenjanje i gubljenje čistoće kroz sudjelovanje u partizanima, te autorovi razgovori s njom, predstavljaju jedan od središnjih poticaja za preispitivanje moralne uloge i odgovornosti intelektualca, kako u osobnom životu, tako i na općem planu.

Kupi! Osvit Ksaver Šandor Gjalski . 64,00 kn.

Svezak. glavni i odgovorni urednik Marijan Matković ... OTKRIĆE U IZGUBLJENOM VREMENU by ivan supek (100027471) - Svestrana, kreativna i stvaralačka ličnost Ivana Supeka iskazala se i u njegovim romanima, koji spadaju u poseban tip političke, ekološke i znanstveno futurističke proze. Otkriće u izgubljenom vremenu Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE