Psihologija sporta -koncepti i primjene

Psihologija sporta -koncepti i primjene - Cox, Richard H. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cox, Richard H.
DIMENZIJA
12,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihologija sporta -koncepti i primjene.pdf
ISBN
5424966508932

OPIS

Posljednjih godina, u svrhu poboljšanja sportskih rezultata, vlada golemo zanimanje za psihologiju sporta u praksi. S porastom zanimanja za primijenjenu psihologiju sporta, od neizmjerne je važnosti da se učiteljima, trenerima i istraživačima temeljna znanja prikažu razumljivo.U ovom su tekstu razvijeni koncepti koji imaju uporište u istraživačkoj literaturi i s primjerima o tome kako ti koncepti mogu biti primijenjeni u okviru sporta i tjelovježbe. Za dobrobit studenata, nastavnika i trenera u tekst je uključen i znatan broj pedagoških elemenata. Najznačajnije je to da je svako poglavlje prožeto brojnim primjerima koji su povezani sa sportom. U svakom poglavlju, nakon glavnih tema i naslova umetnut je okvir “Koncept i primjena”. Ti su koncepti izvedeni iz odgovarajuće znanstvene literature i nakon njih slijede predložene primjene za trenere ili nastavnike. Drugi važan pedagoški element uključen u svako poglavlje jesu ključne riječi, sažeci poglavlja, pitanja, rječnik i preporuke za daljnje čitanje. Ključne riječi, koje se pojavljuju na početku svakog poglavlja, usmjeruju pažnju studenta na važne termine i koncepte.Iz sadržajaUvod u psihologiju sporta, sportaš i ličnost, pažnja u sportu, anksioznost i razina aktivacije u sportu, strategije prilagođavanja u stanju povišene pobuđenosti, kognitivno-bihevioralne intervencije u sportu, uzročne atribucije u sportu, motivacija i samopouzdanje u sportu, socijalna psihologija sporta, psihobiologija sporta i vježbanja.

primjene odredenih spoznaja iz psihologije u samom sportu, na treningu i natjecanju. ... Stefano Casali Ovdje su neke definicije sportske psihologije i lik sportskog psihologa: Sportska psihologija obuhvaća one akademske, istraživačke i stručne aktivnosti koje pružaju osnovu za razumijevanje i poticanje ponašanja ljudi koji se bave sportom ili tjelesnom aktivnošću.

Leslie A. Rescorla. Diferencijalna psihologija je temeljna psihološka disciplina koja se temelji na proučavanju, razumijevanju i objašnjavanju interpersonalnih razlika u različitim područjima čovjekova doživljavanja i djelovanja, kao što su npr.

POVEZANE KNJIGE