Doba željeza

Doba željeza - Coetzee, J.M. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Coetzee, J.M.
DIMENZIJA
10,93 MB
NAZIV DATOTEKE
Doba željeza.pdf
ISBN
2215300179736

OPIS

Roman Doba željeza novbelovca J. M. Coetzeea, ispisan u formi pisma-dnevnika gospođe Curren, umirovljene profesorice latinskoga koja svojoj kćeri, koja je odavno pobjegla u Ameriku, prepričava neobične događaje koji ispunjavaju dane njezina umiranja. Ona iznosi niz neobičnih događaja koji uništavaju njezin, dotada zaštićen život. Postala je očevicem spaljivanja obližnjeg crnačkog naselja, otkriva izrešetano tijelo sina njezine sluškinje. Služba sigurnosti ubija mladog crnačkog aktivista koji se skriva u njezinoj kući. Njezini liberalni stavovi i humanost dolaze na kušnju kad izravno proživljava užase aparthejda. Postupno Južnoafričku Republiku prepoznaje kao zemlju u kojoj je krutost obaju strana odvela u divljaštvo, te si priznaje svoje suučesništvo u podržavanju tog sustava. A cijelo to vrijeme, njezin je jedini družbenik, i jedina osoba kojoj može ispovjediti svoj rastući bijes i očaj, jedan beskućnik, alkoholičar, koji jednog dana osvane na njezinu pragu. Premda manje alegoričan od prethodnih Coetzeeovih romana, ali i dalje bogat u metaforici, Doba željeza je još jedan iznimni roman J. M. Coetzzea, a istodobno i najizravnija optužba aparthejda koju je ispisao jedan južnoafrički romanopisac.

Preporučene dnevne doze mogu varirati ovisno o individualnom statusu željeza u organizmu i o načinu prehrane (tablica 2). TABLICA 2 - RDA (preporučena dnevna doza) željeza u mg u Europi (6) Neki od najpopularnijih proizvoda kategorije dostupni su u našoj ponudi.

Ti događaji uništiti će njezin dotada zaštićen život. Postaje očevicem spaljivanja obližnjeg crnačkog naselja, otkriva izrešetano ... Željezno doba Željezno doba, završno prapovijesno razdoblje koje se nastavlja na brončano doba.

POVEZANE KNJIGE