Noćni prolaz

Noćni prolaz - Parker, Robert B. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Parker, Robert B.
DIMENZIJA
5,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Noćni prolaz.pdf
ISBN
2164399084462

OPIS

Glavni romaneskni junak ”Noćnog prolaza” autora Roberta Parkera, (koji je danas već klasik ovog žanra!) policajac Jesse Stone, klasični je detektiv – bivši losanđelski policajac s Odjela za umorstva koji iza sebe ima skršeni brak i dug staž u pijanstvu.Za njega je spasonosno rješenje odlazak u malo provincijsko mjesto u Massachusettsu, no tamo ga ne očekuje policijska rutina nego pravi problemi, koji izviru iz krajnjeg stupnja korupcije i moralne degradacije. Slično kao i u uspješnici Elmora Leonarda ”Tishomingo blues”, i u ”Noćnom prolazu” bijela moćna manjina želi stvari preuzeti u svoje ruke ismijavajući pravni sustav. Ne napuštajući okvire žanra kriminalističkog romana, Robert Parker upozorava da je opasnost od fašizacije društva itekakako realna, i da se uvijek rađa u krilu svakodnevnog života. Uza sve to, ”Noćni prolaz” je pravi primjer stare škole tvrdog kuhanog krimića, premda u ovom slučaju autor bazični žanr rado oplemenjuje elementima drugih književnih žanrova (u ovim slučaju romana ceste!). Također, lik Jesseja Stonea je napisan u svjetloj tradiciji Phillipa Marlowea, što nije slučajno: prisjetimo se da je posljednji roman Raymonda Chandlera završio baš Robert Parker. Dojmljiv i čitljiv, iznimno jak u dijalozima, a opet duboko uronjen u stvarnosti američkog društva, ”Noćni prolaz” je jedan od onih romana koje je teško ne pročitati u dahu!

Radi dodatne sigurnosti, uređaj se otvara samo pomoću kontaktne magnetske ili beskontaktne kartice koja se dobije prilikom ugovaranja usluge. Klijentima je dostupan 7 dana u tjednu, 24 sata dnevno. Prolaz Kada se na planinskom prijevoju Alpa, na austrijsko-njemačkoj granici, pronađe tijelo žene ubijene na specifičan način, dvoje detektiva iz obiju zemalja poslano je da zajednički istraži slučaj. Džesi Stoun: Noćni prolaz otkriva kako je Stoun postao šef policije Peredajza, Masačusets, nakon što je otpušten iz policije Los Anđelesa.

Complete your Tunel collection. Ove godine u riječkom Art-kinu gostovao je Subversive Festival, u sklopu kojeg se Riječanima predstavila vijetnamsko-američka redateljica Trinh T. Minh-ha.

POVEZANE KNJIGE