Noćni prolaz

Noćni prolaz - Parker, Robert B. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Parker, Robert B.
DIMENZIJA
4,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Noćni prolaz.pdf
ISBN
2806490863255

OPIS

Glavni romaneskni junak ”Noćnog prolaza” autora Roberta Parkera, (koji je danas već klasik ovog žanra!) policajac Jesse Stone, klasični je detektiv – bivši losanđelski policajac s Odjela za umorstva koji iza sebe ima skršeni brak i dug staž u pijanstvu.Za njega je spasonosno rješenje odlazak u malo provincijsko mjesto u Massachusettsu, no tamo ga ne očekuje policijska rutina nego pravi problemi, koji izviru iz krajnjeg stupnja korupcije i moralne degradacije. Slično kao i u uspješnici Elmora Leonarda ”Tishomingo blues”, i u ”Noćnom prolazu” bijela moćna manjina želi stvari preuzeti u svoje ruke ismijavajući pravni sustav. Ne napuštajući okvire žanra kriminalističkog romana, Robert Parker upozorava da je opasnost od fašizacije društva itekakako realna, i da se uvijek rađa u krilu svakodnevnog života. Uza sve to, ”Noćni prolaz” je pravi primjer stare škole tvrdog kuhanog krimića, premda u ovom slučaju autor bazični žanr rado oplemenjuje elementima drugih književnih žanrova (u ovim slučaju romana ceste!). Također, lik Jesseja Stonea je napisan u svjetloj tradiciji Phillipa Marlowea, što nije slučajno: prisjetimo se da je posljednji roman Raymonda Chandlera završio baš Robert Parker. Dojmljiv i čitljiv, iznimno jak u dijalozima, a opet duboko uronjen u stvarnosti američkog društva, ”Noćni prolaz” je jedan od onih romana koje je teško ne pročitati u dahu!

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

DNT uređaje OTP banke možete koristiti na niže navedenim lokacijama širom Hrvatske. Dnevno-noćni trezor (DNT) OTP banke samouslužni je uređaj koji se koristi za polaganje gotovine u domaćoj valuti radi daljnje obrade i knjiženja na dogovoreni račun. DNT uređaje OTP banke možete koristiti na niže navedenim lokacijama širom Hrvatske. NOĆNI PROLAZ Robert B.Parker Meke korice Stranica 238 Godina 2004 poštarina nije u cijeni Glavni romaneskni junak Noćnog prolaza autora Roberta B.

POVEZANE KNJIGE