Stotinu braće

Stotinu braće - Antrim, Donald | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Antrim, Donald
DIMENZIJA
8,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Stotinu braće.pdf
ISBN
3995964795488

OPIS

Drugi roman Donalda Antrima Stotinu braće luda je alegorijska obiteljska pripovijest o njezinoj histeriji i slavi. I nedvojbeno apsurdna i duhovita: stotinu braće, čiji se raspon godina kreće od srednjih dvadesetih do najstarijeg Hirama, kojemu su devedeset tri godine, okupljaju se u oronuloj obiteljskoj knjižnici na zajedničkoj večeri. Doug, pripovjedač, opsesivni je genealog amater zaokupljen istraživanjem obiteljskog stabla od samih njezinih početaka koji vrlo vjerojatno vode do jednog pomahnitalog vladara. Radnja se odvija od sumraka do zore, od koktela do ragbi utakmice nakon večere. Tijekom noći, kako braća podliježu gotovo fatalnim povredama koje zadobiju u kućnim nezgodama, događaji postaju sve kaotičniji, uvrede pršte na sve strane, a atmosfera u knjižnici tone sve dublje i dublje u očaj. Većina braće – kojoj su preci usadili želju za ritualnim žrtvovanjem – na kraju romana baca se u lov na Douga. Jedan američki književni kritičar je roman Stotinu braće Donalda Antrima opisao kao križanac braće Marxa i Harolda Pintera. Stotinu braće urnebesna je metafora obiteljskih iskušenja, napisana pod očiglednim utjecajem Thomasa Pynchona, samo drastično duhovitija!

započeo je ovim riječima: "Što će nam donijeti 1918?" Premda je u Europi još uvijek bjesnio Prvi svjetski rat, događaji koji su se odigrali na samom početku godine ulijevali su nadu u to da predstoje bolja vremena, kako za Istraživače Biblije ... Prije stotinu godina — 1919. ...

prosinca iste godine. Ta je projekcija ušla u povijest kao rođenje kina, unatoč svim pripremnim radovima ostalih pionira kinematografije poput Amerikanca Thomasa Alve Edisona i njemačke braće Skladanowsky. Zajednica iz Taizéa je međunarodna kršćanska ekumenska zajednica koju je osnovao brat Roger 1940.

POVEZANE KNJIGE