Bestijarij Hrvatske

Bestijarij Hrvatske - H.C. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
H.C.
DIMENZIJA
3,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Bestijarij Hrvatske.pdf
ISBN
9620554298269

OPIS

Fantastični bestijarij HrvatskeRiječ je o knjizi koja nas uvjerava da smo neprestano u kontaktu s fantastičnim bićima, da nas ona okružuju, dapače da – i ne znajući – komuniciramo s njima. Demoni, zmajevi, grifoni ili sfinge nijemo nas promatraju s pročelja katedrala i crkava, bore se s prašinom na nadvracima raznih zgrada, na bunarima, u reklamama, novinskim oglasima, kulinarskim receptima…

U Piligrinu životinje se promatraju kao odraz kazne zbog počinjenih grijeha što je povezano s tjelesnim, odnosno nedostatkom ... Književni bestijarij hrvatske književnosti ranoga novoga vijeka (Mavro Vetranović: Piligrin, Antun Kanižlić: Sveta Rožalija, Filip Grabovac: Cvit razgovora naroda i jezika iliričkoga aliti rvackoga) Naslov (engleski) The Literary Bestiary Croatian Literature in Early Modern Period: Autor: Iva Rupčić: Mentor: Saša Potočnjak (mentor) Književni bestijarij hrvatske književnosti ranoga novoga vijeka (Mavro Vetranović: Piligrin, Antun Kanižlić: Sveta Rožalija, Filip Grabovac: Cvit razgovora naroda i jezika iliričkoga aliti rvackoga) Rupčić, Iva Master's thesis / Diplomski rad 2016 Degree Grantor / Ustanova koja je dodijelila akademski / stručni stupanj: University of Fantastični bestijarij Hrvatske CITIRANJE. EXPORT .

kao što je Zbornik za narodni život i običaje Južnih Slavena (ZNŽO) te na prikupljenoj terenskoj građi pohranje-noj u Dokumentaciji IEF-a, što će rezultirati pripremanjem leksikona radnog naslova Bestijarij hrvatske etnokulture. "Književna životinja" nastavak je uspješnog i nagrađivanog "Kulturnog bestijarija" iz 2007. godine, kojeg su isto tako priredile urednice Suzana Marjanić i Antonija Zaradija Kiš.

POVEZANE KNJIGE