Bestijarij Hrvatske

Bestijarij Hrvatske - H.C. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
H.C.
DIMENZIJA
12,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Bestijarij Hrvatske.pdf
ISBN
1576962938442

OPIS

Fantastični bestijarij HrvatskeRiječ je o knjizi koja nas uvjerava da smo neprestano u kontaktu s fantastičnim bićima, da nas ona okružuju, dapače da – i ne znajući – komuniciramo s njima. Demoni, zmajevi, grifoni ili sfinge nijemo nas promatraju s pročelja katedrala i crkava, bore se s prašinom na nadvracima raznih zgrada, na bunarima, u reklamama, novinskim oglasima, kulinarskim receptima…

'Kulturni bestijarij predstavlja obimno, iscrpno i zanimljivo djelo kulturne animalistike u kojem je dat pregled hrvatske i ostale slavenske etnološke, mitske i literarne tradicije, ali i najsuvremenijih pristupa fenomenu životinjskog. podataka u kapitalnim djelima hrvatske etnografije i folkloristike 19./20. st.

U Piligrinu životinje se promatraju kao odraz kazne zbog počinjenih grijeha što je povezano s tjelesnim, odnosno nedostatkom ... Književni bestijarij hrvatske književnosti ranoga novoga vijeka (Mavro Vetranović: Piligrin, Antun Kanižlić: Sveta Rožalija, Filip Grabovac: Cvit razgovora naroda i jezika iliričkoga aliti rvackoga) Naslov (engleski) The Literary Bestiary Croatian Literature in Early Modern Period: Autor: Iva Rupčić: Mentor: Saša Potočnjak (mentor) Književni bestijarij hrvatske književnosti ranoga novoga vijeka (Mavro Vetranović: Piligrin, Antun Kanižlić: Sveta Rožalija, Filip Grabovac: Cvit razgovora naroda i jezika iliričkoga aliti rvackoga) Rupčić, Iva Master's thesis / Diplomski rad 2016 Degree Grantor / Ustanova koja je dodijelila akademski / stručni stupanj: University of Fantastični bestijarij Hrvatske CITIRANJE. EXPORT .

POVEZANE KNJIGE