Klasična glazba

Klasična glazba - Goulding, Phil G. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Goulding, Phil G.
DIMENZIJA
9,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Klasična glazba.pdf
ISBN
5740761654788

OPIS

Tko su najvažniji skladatelji klasične glazbe? Tko je bio Palestrina? Zašto je Posvećenje proljeća Igora Stravinskoga podignulo prašinu? Kojih biste pet djela svakoga pojedinog skladatelja trebali nabaviti? Što je koncert i po čemu se razlikuje od sonate? Vi možda ne znate odgovore na ta pitanja; autor Phil Goulding ih nije znao. Kad se po prvi put pokušao upoznati s klasičnom glazbom, izgubio se u moru stručnih izraza i složenog žargona pa je odlučio napisati knjigu kakvu sâm nije mogao pronaći. Rezultat je sveobuhvatna početnica klasične glazbe u jednom svesku. Klasična glazba, opsežna, jasna i krajnje jednostavna knjiga sadrži ljestvicu pedeset najboljih skladatelja (Bach je br. 1. Borodin je br. 50.), iscrpan i anegdotski uvid u život i djelo svakoga pojedinog skladatelja, pet najvažnijih djela svakog skladatelja i preporučena CD izdanja za svako pojedino djelo, ostala važna djela svakog skladatelja ako vam se njegov opus uistinu svidi, jezgrovita objašnjenja glazbene terminologije, oblika i razdoblja , vodič kroz dijelove i povijest simfonijskog orkestra…

Klasična glazba je naziv za vrstu glazbe koja potječe iz razdoblja klasicizma. U razgovornom govoru to je pojam koji označava vrstu glazbe u kojoj se svira klasičnim instrumentima ( gitara, klavir, klarinet, violina itd.).

Velikani klasične glazbe su Mozart, Beethoven, Haydn i ostali. Termin KLASIČNA GLAZBA pojavio se prvi put 1836. godine u Oxfordskom rječniku.

POVEZANE KNJIGE