Wales, pola velški

Wales, pola velški - Williams, John | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Williams, John
DIMENZIJA
8,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Wales, pola velški.pdf
ISBN
2556074102067

OPIS

Dvanaest autora u antologiji Wales, pola velški u potpunosti je velško/poluvelški izbor. Ostaje neodgovorenim – ima li i nečega izvan zemljopisa što ih ujedinjuje? Postoji li zajednički teren koji možemo pokazati i reći da u književnosti barem to znači biti danas Velšaninom? Sad, i da i ne, što nije nikakvo iznenađenje, u ovim pričama svakako postoje zajedničke teme. Naravno – izmještenost, iskorijenjenost, pripadnost, nepripadnost, skrivena povijest, odrastanje, krumpirići i ocat – jesu teme koje živimo svi po cijelom zapadnom svijetu, ne samo u Walesu. Ali one su, mislim, ovdje viđene iz posebnog kuta, smještene u naročita mjesta i prelamaju se kroz naročitu povijest i time zadobivaju naročito gledište, ono koje je tek malčice, ako pogledate zemljovid Britanije, lijevo od sredine. Jesu li ove priče iz Walesa iz našeg svijeta? Sad, pola i pola, rekao bih. Iz Walesa, napola velške.

Ostaje neodgovorenim - ima li i nečega izvan zemljopisa što ih ujedinjuje? Postoji li zajednički teren koji ... Wales, pola velški Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

razred osnovne škole / Džeba, Biserka: BP05-1413: Velški ragbijaši pobijedili su u derbiju Svjetskog prvenstva u Tokiju Australiju s 29-25 i praktički osigurali četvrtfinale. Velšani su odigrali sjajno prvo poluvrijeme, deklasirali su Australce s 23-8 i već tada se naziralo da će Velšani nakon 32 godine na… Hrvatska je povela preko Vlašića (9), izjednačio je Bale (45+3) i završilo je 1:1.

POVEZANE KNJIGE