Wales, pola velški

Wales, pola velški - Williams, John | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Williams, John
DIMENZIJA
6,30 MB
NAZIV DATOTEKE
Wales, pola velški.pdf
ISBN
4940366019279

OPIS

Dvanaest autora u antologiji Wales, pola velški u potpunosti je velško/poluvelški izbor. Ostaje neodgovorenim – ima li i nečega izvan zemljopisa što ih ujedinjuje? Postoji li zajednički teren koji možemo pokazati i reći da u književnosti barem to znači biti danas Velšaninom? Sad, i da i ne, što nije nikakvo iznenađenje, u ovim pričama svakako postoje zajedničke teme. Naravno – izmještenost, iskorijenjenost, pripadnost, nepripadnost, skrivena povijest, odrastanje, krumpirići i ocat – jesu teme koje živimo svi po cijelom zapadnom svijetu, ne samo u Walesu. Ali one su, mislim, ovdje viđene iz posebnog kuta, smještene u naročita mjesta i prelamaju se kroz naročitu povijest i time zadobivaju naročito gledište, ono koje je tek malčice, ako pogledate zemljovid Britanije, lijevo od sredine. Jesu li ove priče iz Walesa iz našeg svijeta? Sad, pola i pola, rekao bih. Iz Walesa, napola velške.

Po vjeri su pretežito protestanti, većinom pripadnici anglikanske Velške crkve (The Church in ... Wales.com is an online hub providing international visitors, students and business with information about Wales. Learn more about Wales here. Rabijaši Walesa većinu su utakmice bili u podređenom položaju, ali jedna glupost Vahaamahine koštala je Francuze polufinala.

Imali su 19-13, ali nakon crvenog kartona Velšani su preokrenuli na 20-19 Wales od petka uvodi dvosedmičnu blokadu u kojoj svi osim esencijalnih radnika moraju ostati kod kuće kako bi se borili protiv ubrzanog širenja drugog vala COVID-19. Velški premijer Mark Drakeford rekao je da razumije da su ljudi umorni od restrikcija protiv koronavirusa, ali su stroža pravila od k Wales, pola velški.

POVEZANE KNJIGE