Anatomija smijeha

Anatomija smijeha - Hadžić, Fadil | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hadžić, Fadil
DIMENZIJA
11,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Anatomija smijeha.pdf
ISBN
2215176885811

OPIS

Književnik Fadil Hadžić, najizvođeniji hrvatski komediograf, osnivač kazališta Kerempuh i Komedija, napisao je Anatomiju smijeha, studije o fenomenu komičnog. Nakon poznatih studija Freuda i Bergsona, te drugih inozemnih autora o smijehu i smiješnome, evo i jedne domaće knjige koja će dobro doći studentima filozofije, književnosti, Akademije dramske umjetnosti, ali i svim ostalim čitateljima koji žele saznati kako se proizvodi komično. Čudno će vam zvučati, ali smjeh je vrlo ozbiljan fenomen i zaslužuje da mu tako prilazimo., kaže autor Anatomije smijeha.

Komparativna (uporedna) anatomija prouĉava graĊu razliĉitih životinja i uporeĊuje je sa ĉovjekovom anatomijom. 5. Do sada su nastavnici Zavoda za anatomiju objavili 5 udžbenika s time da je životno djelo profesora Križana Anatomija čovjeka napisana u tri dijela (Opća anatomija, Pregled građe glave i vrata, Pregled građe grudi, trbuha, noge i ruke).

Permalink: Anatomija smijeha : studije o fenomenu komičnoga Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

POVEZANE KNJIGE