Crna i ružičasta vina

Crna i ružičasta vina - Zoričić, Milorad | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zoričić, Milorad
DIMENZIJA
12,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Crna i ružičasta vina.pdf
ISBN
7901743115429

OPIS

Ova knjiga pisana je s ciljem da se u proizvodnji crnih i ružičastih vina učine kvalitetni pomaci, s obzirom na specifičnost pojedinih značajnih postupaka (maceracija i remontaža masulja), koji bitno utječu na vrsnost crnih vina. U knizi se govori o specifičnim sastojcima crnog vina polifenolima (bojila i tanini) i ostalim sastojcima koji pridonose aromi, punoći i robusnosti crnih vina, zatim o cjelokupnom tehnološkom postupku proizvodnje crnih i ružičastih vina (klasični postupak, karbonska maceracija, autivinifikatori), slijedi opis hrvatskih crnih vina, barik vina, a posebno poglavlje obrađuje proizvodnju rakije komovice, droždenke i travarice.

Bijela, crvena ili crna, ružičasta, žuta, jantarna osnovne su vinske boje. Fizičari se ne bi složili.

95,00 kn ... II milorad zoričić CRNA I RUŽIČASTA VINA Format: 20x14 cm Broj stranica: 160 Uvez: meki Godina Hrvatske sorte vina U Hrvatskoj još uvijek može naći oko stotinjak autohtonih vrsta grožđa, ali trend nestajanja još uvijek traje. Vinari su se u nekoliko navrata složili sa zaključkom kako bi trebalo iskoristiti povoljan geografski položaj i klimatske uvjete za očuvanje i širenje sorti grožđa. Crna i ružičasta vina skladište se na temperaturu od 12-15 ºC.

POVEZANE KNJIGE