Crna i ružičasta vina

Crna i ružičasta vina - Zoričić, Milorad | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zoričić, Milorad
DIMENZIJA
3,76 MB
NAZIV DATOTEKE
Crna i ružičasta vina.pdf
ISBN
8666041085147

OPIS

Ova knjiga pisana je s ciljem da se u proizvodnji crnih i ružičastih vina učine kvalitetni pomaci, s obzirom na specifičnost pojedinih značajnih postupaka (maceracija i remontaža masulja), koji bitno utječu na vrsnost crnih vina. U knizi se govori o specifičnim sastojcima crnog vina polifenolima (bojila i tanini) i ostalim sastojcima koji pridonose aromi, punoći i robusnosti crnih vina, zatim o cjelokupnom tehnološkom postupku proizvodnje crnih i ružičastih vina (klasični postupak, karbonska maceracija, autivinifikatori), slijedi opis hrvatskih crnih vina, barik vina, a posebno poglavlje obrađuje proizvodnju rakije komovice, droždenke i travarice.

Internetska prodaja i dostava hrvatskih vina. Besplatna dostava za narudžbe od 500 kuna. Ružičasta vina.

Vinari su se u nekoliko navrata složili sa zaključkom kako bi trebalo iskoristiti povoljan geografski položaj i klimatske uvjete za očuvanje i širenje sorti grožđa. Crna i ružičasta vina skladište se na temperaturu od 12-15 ºC. Za dnevnu potrošnju bijela, pjenušava i rosé vina valja ujutro staviti u specijalne posude za hlađenje na adekvatnu temperaturu dok se crna vina iz podruma iznose na stol.

POVEZANE KNJIGE