Razvojna psihologija Jeana Piageta

Razvojna psihologija Jeana Piageta - Buggle, Franz | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Buggle, Franz
DIMENZIJA
6,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Razvojna psihologija Jeana Piageta.pdf
ISBN
9218104313256

OPIS

Jeana Piageta zasigurno valja promatrati kao jednog od posljednjih koji zaslužuju da budu svrstani u skupinu velikih ljudi. Svojim šezdesetogodišnjim znanstvenim radom pridonio je disciplini razvojne psihologije kao rijetko tko, pružio je poticaje za teorijske rasprave i empirijske istraaivačke aktivnosti: posebice za razvoj potencijala spoznaje, inteligencije i razmišljanja.

Fulgosi, A. (1982 ... Proučavajući djecu Jean Piaget je ponudio teoriju kognitivnog razvoja od rođenja do odrasle dobi.

Iz sadržaja: Uvod: svrha i tematika ove knjige; Piagetova polazišta i temeljni istraživački interesi: genetska epistemologija; Piagetova teorija spoznajnog razvoja: temeljni pojmovi i značajke; O Piagetovoj ... Konzervacija različita razvojna razdoblja konzervaciji broja (5-6 god) konzervacija mase i kontinuiranih količina. konzervacije dužine i težine (7-8 god) Piaget je u svojim ispitivanjima često koristio različite zadatke koji iniciraju vanjsku izvedbu u kojoj se očituje razumijevanje kognitivnih struktura. Psihologija Razvojna psihologija: Sažetak: Cilj ovog rada je usporediti razvojne pristupe Jeana Piageta i Lava Semionoviča Vygotskog u kontekstu kognitivnog razvoja djece.

POVEZANE KNJIGE