Medicinska sociologija

Medicinska sociologija - Cerjan-Letica, Gordana, Letica, Slaven | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cerjan-Letica, Gordana, Letica, Slaven
DIMENZIJA
12,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Medicinska sociologija.pdf
ISBN
5519640152255

OPIS

Udžbenik Medicinska sociologija dio je obvezne ispitne literature i prvi je klasični udžbenik medicinske sociologije objavljen na hrvatskom jeziku. Namijenjen je studentima dodiplomskog studija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, ali može biti korišten i kao obvezna ili izborna literatura, udžbenička ili priručnička, i na drugim medicinskim i stomatološkim fakultetima u zemlji te kao dopunska literatura na dodiplomskim i poslijediplomskim studijima sociologije. Udžbenik je podijeljen u jedanaest poglavlja: 1. Medicinska sociologija: predmet, podrijetlo i razvoj, 2. Normalno i patološko, 3. Zdravlje, 4. Bolest, 5. Duševne bolesti i/ili duševni poremećaji, 6. Duševna bolnica i prisilna hospitalizacija duševnih bolesnika, 7. Stres i socijalna podrška, 8. Društvene nejednakosti u zdravlju i zdravstvenoj zaštiti, 9. Zdravstveno ponašanje, 10. Uloge i odnosi pacijenta i liječnika, 11. Medicinske profesije

URI https://hrcak.srce.hr/155514 organizacija i institucija, podsustave zdravstvene zaštite i drugih društvenih sustava društveno ponašanje zdravstvenih radnika i korisnika zdravstvene zaštite obrasce zdravstvenih službi Medicinska sociologija (prema američkom sociološkom društvu) je područje sociologije koje primjenjuje sociologijski pristup, koncepte, teorije i metodologije na pojave što su povezane s ljudskim zdravljem i bolešću Predmet medicinske sociologije: opisivanje, objašnjavanje i teorije o ... Mujo Demirović "Medicinska sociologija", priredio Mujo Demirović , autori: Slaven Letica, Gordana Cerjan Letica, Mujo Demirović, izdavač Viša medicinska škola Univerziteta u Bihaću 2001. Godine Smer: Medicinska sestra - Tehničar I V godina PITANJA: 1.

godine postevljen jw za asistenta na predmetu Medicinska sociologija. Usto, počeo je raditi kao konzultant za UN-ovu Svjetsku zdravstvenu organizaciju. Medicinska biologija; Medicinska kemija, biokemija i klinička kemija; Medicinska mikrobiologija i parazitologija; Medicinska sociologija i ekonomika zdravstva; Medicinska statistika, epidemiologija i medicinska informatika; Neurologija; Neuroznanost; Nuklearna medicina; Oftalmologija i optometrija; Obiteljska medicina; Ortopedija Medicinska sociologija Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE