Molekularna biologija u medicini

Molekularna biologija u medicini - Cox, T.M. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cox, T.M.
DIMENZIJA
10,30 MB
NAZIV DATOTEKE
Molekularna biologija u medicini.pdf
ISBN
4573272367761

OPIS

Molekularna se biologija preoblikuje s pretraživanjem na pojedinoj bolesti, njihovim dijagnosticiranjem, istraživanjem i liječenjem. Molekularna biologija mijenja medicinsku praksu, pa ipak za neke predstavlja tešku i nedokučivu temu.Molekularna biologija u medicini pruža vodič kroz pojmove, jezik i pristupe molekularne biologije te pokazuje kako se ona primjenjuje u medicinskoj praksi. Upoznaje nas s osnovama genske strukture, genske ekspresije i s načinom na koji genski nedostatci pridonose bolesti. Pojedina poglavlja pokazuju kako molekularna biologija podupire naše shvaćanje mehanizama bolesti i potanko opisuju kako se to može iskoristiti u pružanju bolje zdravstvene zaštite, sada i u budućnosti. Molekularna biologija u medicini obuhvaća sljedeće: 1. osnove DNK, RNK i proteinske strukture i funkcije; regulaciju genske aktivnosti; 2. kako analizirati ljudske gene i načela medicinske genetike; rak; 3. monogenske i poligenske bolesti; mikrobne infekcije; hemofiliju; 4. bolesti imunološkog sustava; rekombinantne proizvode za primjenu u medicini; 5. otkriće lijekova i gensku terapiju; prenatalnu dijagnostiku i etiku; 6. iscrpan glosar kliničke korelacije s naglaskom na kliničkoj primjeni bazičnih znanosti. Molekularna biologija u medicini obraća se raznovrsnom čitateljstvu, od liječnika i kandidata za viši stupanj koji želi osvježiti svoje znanje iz molekularne biologije, do istraživaća u medicini koji želi proširiti svoje znanje izvan suženog specijalističkog predmeta te studenata medicine i biomedicine.

Zagreb: Medicinska naklada, 2000 Molekularna biologija u medicini obraća se raznovrsnom čitateljstvu, od liječnika ili kandidata za viši stupanj koji želi osvježiti svoje znanje iz molekularne biologije, do istraživača u medicini koji želi proširiti svoje znanje izvan suženog specijalističkog predmeta te studenata medicine i biomedicine. Anatomija Biofizika Biofizička istraživanja Virtuelna anatomija CNS i PHS Engleski jezik Informatika u medicini Klinička praksa 1 Medicina i društvo - Etika Molekularna biologija u medicini Stanovništvo, ekologija i medicina Uvod u nauku Hemija u medicini Histologija i embriologija Histološke metode Humana genetika Molekularna biologija u medicini obraća se raznovrsnom čitateljstvu, od liječnika ili kandidata za viši stupanj koji želi osvježiti svoje znanje iz molekularne biologije, do istraživača u medicini koji želi proširiti svoje znanje izvan suženog specijalističkog predmeta, te studenata medicine i biomedicine. Molekularna biologija Znanosti o okolišu Biologija Diplomski studiji Integrirani studiji Doktorski studiji Simpozij studenata doktorskih studija PMF-a Specijalistički studiji Cjeloživotno obrazovanje Molekularna biologija je studija biologije na molekularnoj razini. Ovo područje preklapa se s drugim područjima biologije, posebice genetikom i biokemijom.Molekularna biologija teži istraživanju i razumijevanju interakcija između različitih staničnih sustava, uključujući međuodnose DNK, RNK i proteinske sinteze te učenju kako su te interakcije regulirane. Molekularna se biologija preoblikuje s pretraživanjem na pojedinoj bolesti, njihovim dijagnosticiranjem, istraživanjem i liječenjem.

Medicinska naklada, Zagreb, 2000. Opis predmeta (sažetak i ciljevi kolegija): Cilj kolegija je upoznavanje s osnovnim principima molekularne biotehnologije i njezine primjene Anatomija Biofizika Biofizička istraživanja Virtuelna anatomija CNS i PHS Engleski jezik Informatika u medicini Klinička praksa 1 Medicina i društvo - Etika Molekularna biologija u medicini Stanovništvo, ekologija i medicina Uvod u nauku Hemija u medicini Histologija i embriologija Histološke metode Humana genetika Molekularna biologija: Početna O molekularnoj biologiji Tehnike molekularne biologije ...

POVEZANE KNJIGE