Osnove socijalne psihologije, 3.izdanje

Osnove socijalne psihologije, 3.izdanje - Pennington, Donald C. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pennington, Donald C.
DIMENZIJA
3,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Osnove socijalne psihologije, 3.izdanje.pdf
ISBN
5070689641700

OPIS

Knjiga predstavlja reprezentativan uvod u empirijsku disciplinu socijalne psihologije. Tekst je pisan zgusnuto, s mnogo informacija dobro povezanih u suvisle cjeline, što omogućuje lako razumijevanje obrađenih sadržaja. Izbor i redoslijed poglavlja plod je uspješnog nastojanja autora da u prikaz sistematike socijalne psihologije uključi suvremene teme i novije istraživačke spoznaje, istodobno ne zanemarivši klasične eksperimente i najčešće citirana opažanja. Knjiga po svom sadržaju i strukturi predstavlja odličan uvod u socijalnu psihologiju udžbeničkog karaktera. Namijenjena je svim studentima socijalne psihologije koji se s tom disciplinom susreću prvi put, studentima koji studiraju socijalnu psihologiju izvan glavnog predmeta studija, kao i zainteresiranim laicima. Iz sadržaja Uvod; Socijalizacija I: rane godine; Socijalizacija II: proces koji traje cijeli život; Stavovi i promjena stava; Predrasude i sukobi; Socijalna spoznaja I: percepcija sebe i drugih; Socijalna spoznaja II: atribucijski pristup; Međuljudska privlačnost; Neverbalna komunikacija i međuljudsko ponašanje; Društveni utjecaj; Grupe i grupni uradak.

Razlikovati i usporediti faze razvoja pojedinca. Općelingvistička i teorijska lingvistička znanja omogućuju mu odabir primjerene metodologije i epistemološke osnove za znanstveno-istraživački rad, a specifična znanja iz pojedinih usmjerenja upućuju kandidata i u područja istraživanja relevantna za pojedini jezik ili struku, ili u visokostručne poslove kakve mogu trebati državna ... Prodavane su sa garancijom o kvalitetu po astronomskim cijenama do 18. stoljea.

et al. Traumatske ozljede zubi.Jastrebarsko:Naklada Slap, 2008.

POVEZANE KNJIGE