Poljubit ću je uskoro, možda

Poljubit ću je uskoro, možda - Storić, Šime | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Storić, Šime
DIMENZIJA
4,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Poljubit ću je uskoro, možda.pdf
ISBN
8645682392123

OPIS

Problem se više ne može odgađati! – reče mama. – Čekala sam samo da završi školska godina! Problem o kojemu je govorila bila je moja debljina. Za doručak i ručak jeo sam, recimo, malo više nego dečki moje dobi, ali sam s večerama pretjerivao. Večerao sam previše, priznajem, ali ja tu ništa nisam mogao. Želudac je tražio, a zubi mljeli sve čega su se dočepali. Mama je mislila da ja uživam u svojoj debljini. Da je ona bila u mojoj koži kad su za mnom vikali: Rok-gic, rok-gic! Čuvaj, ide Giconja!, ne bi tako mislila. Vodila me liječnici. Pio sam nekakav smrdljivi lijek. Radio sam čudne vježbe. Mama je vozila bicikl, a mene vukla za sobom na uzici kao kućnog ljubimca. Kao – to će pomoći, od trčanja ću izgubiti kilograme. Ali ništa. Od svega toga ja sam se još više debljao, bujao kao tijesto od kojega je mama pekla buhtle, a koje sam ja, jednu za drugom, dvadeset učas smazao. – Od danas ćeš bez večere na spavanje! – mama je odsjekla prvoga dana kada je završila školska godina. Šime Storić je u svojem romanu uspješno oblikovao zanimljivu priču o problemu socijalizacije 13-godišnjega Filipa i Livije, koji su svaki na svoj način opterećeni problemima odrastanja i bolesti. Uz njih se pojavljuju Filipova majka i baka te Livijini roditelji koji pomažu njihovu sazrijevanju. Ova se priča u jeziku ostvaruje kao jednostavna i tečna, puna uvjerljivih i životnih, ponekad dijalektalnih dijaloga te zanimljivih situacija koje nas povezuju sa svakidašnjim problemima današnjih tinejdžerskih naraštaja.

Biti drugačiji, kada imaš 12, 13 ili 14 godina! Biti drugačiji, baš onda kada ne želiš biti ... a) početak b)sredina c)kraj Ines,Zlatka,Manuel a)Željko b)Žarko c)Živko d)Marko Iz kojega je grada Filip doputovao u Šibenik? Imena cura u koje se Filip zaljubio(2) ? b) i c) 7.b a)Osijek b) Varaždin c) Čakovec d) Zagreb e) Slavonski brod Ime Filipove bake je _ _ _ _ _ TOČAN Poljubit ću je uskoro, možda topla je ljudska priča smještena negdje na moru, negdje gdje su boje i mirisi mnogo intenzivniji. Debeljuškasti dječak Filip stigao je na ljetovanje kod bake na more, kod bake koja peče najfinije fritule na svijetu.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: D11017 ... Poljubit ću je uskoro, možda (2000) Šime Storića, Djevojčica iz Afganistana (2011) Deborah Ellis, Bilješke jedne gimnazijalke (2005) Nade Mihelčić i Sasvim sam popubertetio (2016) Sanje Pilić.

POVEZANE KNJIGE