Školsko ozračje i učinkovitost škole, 2.izdanje

Školsko ozračje i učinkovitost škole, 2.izdanje - Domović, Vlatka | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Domović, Vlatka
DIMENZIJA
5,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Školsko ozračje i učinkovitost škole, 2.izdanje.pdf
ISBN
3346294639744

OPIS

Jedno od važnih područja istraživanja koje može doprinijeti razumijevanju specifičnog funkcioniranja škola, kao i unapređivanju školskog života i rada, jesu i istraživanja školskog ozračja i kulture. Škole imaju svoju povijest, kulturu, ozračje ili klimu, koja utječe na njihovo djelovanje i ostvarivanje ciljeva i zadaća. Istraživanja školskog ozračja ili klime intenzivnije započinju šezdesetih godina prošloga stoljeća, i to uglavnom u anglofonskim zemljama. U posljednja četiri desetljeća, ova su istraživanja rezultirala objavljivanjem velikog broja radova, u kojima su prikazani rezultati mjerenja različitih aspekata školskog ozračja. Ono što je zajedničko različitim istraživanjima u ovom području, jest mjerenje ozračja na osnovi percepcija, odnosno opisa školskog života od strane nastavnika i/ili učenika. Iz sadržaja Školsko i razredno-nastavno ozračje kao tema naše školske pedagogije; Kultura škole i/ili školsko ozračje – pristupi istraživanju školske okoline; Organizacijska učinkovitost škole; Školsko ozračje i učinkovitost škole.

učinkovitost škole" • osobnost škole • osjećaj u školi (kaos, guţva, zatvorenost, strogost, ozbiljnost ili smirenost, posloţenost, otvorenost i sl.) • kvaliteta i karakter školskog ţivota • idealna klima: učenje + angaţiranost + ţelja za uspjehom • odraţava norme škole ... Mrežna usluga NUK: Novo u Knjižnici služi kako bi korisnici mogli pratiti pristizanje građe (knjiga, CD-a, DVD-a i kartografsku građu) u Sveučilišnoj knjižnici, bilo da je riječ o novim ili postojećim naslovima. Iz sadržaja: Školsko i razredno-nastavno ozračje kao tema naše školske pedagogije; Kultura škole i/ili školsko ozračje; Pristupi istraživanju školske okoline; Organizacijska učinkovitost škole; Školsko ozračje i učinkovitost škole. provedeno na uzorku od 50 ispitanika-ica, a procjenjivala se učinkovitost vođenja, školsko ozračje, organizacijska učinkovitost škole i zadovoljstvo odnosima i poslom u školi. Ključne riječi: ljudski resursi, školski ravnatelj, motivacija, organizacijska učinkovitost SUMMARY Jedno od važnih područja istraživanja koje može doprinijeti razumijevanju specifičnog funkcioniranja škola, kao i unapređivanju školskog života i rada, jesu i istraživanja školskog ozračja i kulture.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 44205 ... Inv.

POVEZANE KNJIGE