Školsko ozračje i učinkovitost škole, 2.izdanje

Školsko ozračje i učinkovitost škole, 2.izdanje - Domović, Vlatka | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Domović, Vlatka
DIMENZIJA
10,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Školsko ozračje i učinkovitost škole, 2.izdanje.pdf
ISBN
8388860327426

OPIS

Jedno od važnih područja istraživanja koje može doprinijeti razumijevanju specifičnog funkcioniranja škola, kao i unapređivanju školskog života i rada, jesu i istraživanja školskog ozračja i kulture. Škole imaju svoju povijest, kulturu, ozračje ili klimu, koja utječe na njihovo djelovanje i ostvarivanje ciljeva i zadaća. Istraživanja školskog ozračja ili klime intenzivnije započinju šezdesetih godina prošloga stoljeća, i to uglavnom u anglofonskim zemljama. U posljednja četiri desetljeća, ova su istraživanja rezultirala objavljivanjem velikog broja radova, u kojima su prikazani rezultati mjerenja različitih aspekata školskog ozračja. Ono što je zajedničko različitim istraživanjima u ovom području, jest mjerenje ozračja na osnovi percepcija, odnosno opisa školskog života od strane nastavnika i/ili učenika. Iz sadržaja Školsko i razredno-nastavno ozračje kao tema naše školske pedagogije; Kultura škole i/ili školsko ozračje – pristupi istraživanju školske okoline; Organizacijska učinkovitost škole; Školsko ozračje i učinkovitost škole.

2210/2018 (Knjiga) Školsko ozračje i učinkovitost škole (Pedagogija. - Spektar ; knj.

c. Razvijati životne vještine učenika, učitelja i roditelja (samopouzdanje, HOTELIJERSKO-TURISTIČKA ŠKOLA U ZAGREBU Frankopanska 8 10 000 Zagreb Školska knjižnica Furlan, I.: Učenje kao komunikacija i usvajanje znanja, vještina i navika, Pedagoško- književni zbor, Zagreb, 1978.

POVEZANE KNJIGE