Studij radiologije

Studij radiologije - Car, Zlatan | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Car, Zlatan
DIMENZIJA
5,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Studij radiologije.pdf
ISBN
7266777819023

OPIS

Studij radiologije – Udžbenik za više zdravstvene škole Na Visokoj zdravstvenoj školi u Zagrebu uspostavljen je trogodišnji studij s novim predmetom „Uvod u radiologiju“, čije su sve tematske jedinice usuglašene s poglavljima ove knjige. Udžbenik sadrži zakonske norme, Statut visoke zdravstvene škole, nužne studentske predispozicije, stručne sadržaje i snalaženje u programu trogodišnjeg studija, zaštitu od zračenja, radiološko ponašanje, uvjete za postizanje visokog standarda, stjecanje odgovornosti, što sve student mora naučiti, uvježbavati i dalje usavršavati. Izneseni su postulati minimalnih uvjeta rada s ionizantnim zračenjem i pregledanicima koje tijekom studija svaki nastavnik ili instruktor može ispitivati, a u budućem radu pretpostavljeni i provjeravati

Njihov je zadatak primijeniti propisanu dozu zračenja na određeni dio tijela pri čemu je vrlo važno dobro smjestiti pacijenta, kako bi se ozračilo bolesno, a zaštitilo zdravo tkivo. Tijekom specijalizacije završava i stručni poslijediplomski studij radiologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2010.g.

Obrazac za molbu se preuzima u izborniku Ured za studente/Obrasci. Osim ispunjene i potpisane molbe student prilaže: ovjereni nastavni plan i program s prijašnjeg studija; potvrdu o uplati -Magistar medicinske radiologije -Magistar sanitarnog zdravstva 2.

POVEZANE KNJIGE