Zdravstvena ekologija

Zdravstvena ekologija - Valić, Fedor | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Valić, Fedor
DIMENZIJA
4,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Zdravstvena ekologija.pdf
ISBN
2750239810489

OPIS

Nakon gotovo deset godina od objavljivanja prvog izdanja udžbenika iz zdravstvene ekologije, područja vrlo dinamična razvoja, napisano je drugo, prerađeno i dopunjeno izdanje, u izvedbu kojeg je uključen i veći broj suradnika. Uneseni su i sadržaji raznih međunarodnih konferencija (1992.), Montrealskog protokola o očuvanju ozonskog sloja (1990., 1992., 1995.), Okvirna konvencija Ujedinjenih naroda o promjeni klime (1997.), nove Smjernice Svjetske zdravstvene organizacije o kakvoći vode (1993.), te niz hrvatskih zakona o zaštiti okoliša, odnosno zaštiti stanovnika od štetnih čimbenika iz okoliša.

godine, a njezinu znanstveno-nastavnu bazu predstavlja Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko ... Služba za zdravstvenu ekologiju djeluje ponudom i realizacijom različitih programa i ugovornih poslova iz područja primarne zaštite zdravlja stanovništva Sisačko-moslavačke županije vezano uz ekološke čimbenike, te kontrole i očuvanja okoliša. Zdravstvena ekologija je nauna disciplina koja prouava meuodnose materija, sila i uslova okolia s jedne i zdravlja s druge strane. Glavni zadatak zdravstvene ekologije je pruiti kvantitativne podatke za zatitu ovjekova zdravlja od nepovoljnih uticaja okoline, a po mogunosti i za unapreenje zdravlja pozitivnim uticajem okolia. Zdravstvena ekologija Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji.

Glavni je zadatak zdravstvene ekologije pružiti kvantitativne podatke za zaštitu čovjekova zdravlja od nepovoljnih utjecaja Zdravstvena ekologija. Ispitivanje kakvoće voda za kupanje.

POVEZANE KNJIGE