Zdravstvena ekologija

Zdravstvena ekologija - Valić, Fedor | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Valić, Fedor
DIMENZIJA
4,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Zdravstvena ekologija.pdf
ISBN
3007141202205

OPIS

Nakon gotovo deset godina od objavljivanja prvog izdanja udžbenika iz zdravstvene ekologije, područja vrlo dinamična razvoja, napisano je drugo, prerađeno i dopunjeno izdanje, u izvedbu kojeg je uključen i veći broj suradnika. Uneseni su i sadržaji raznih međunarodnih konferencija (1992.), Montrealskog protokola o očuvanju ozonskog sloja (1990., 1992., 1995.), Okvirna konvencija Ujedinjenih naroda o promjeni klime (1997.), nove Smjernice Svjetske zdravstvene organizacije o kakvoći vode (1993.), te niz hrvatskih zakona o zaštiti okoliša, odnosno zaštiti stanovnika od štetnih čimbenika iz okoliša.

Ispitivanje kakvoće voda za kupanje. Deratizacija.

Ona je multidisciplinarna, pa su uz medicinare za njeno funkcioniranje vitalno značajni i kemičari, kemijski tehničari, biokemičari, sanitarni inženjeri i tehničari, biolozi, prehrambeni tehnolozi i mnogi drugi. Zdravstvena ekologija. Ispitivanje kakvoće voda za kupanje.

POVEZANE KNJIGE