Dijete i obitelj-emocionalni i socijalni razvoj

Dijete i obitelj-emocionalni i socijalni razvoj - Brajša-Žganjec, Andreja | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Brajša-Žganjec, Andreja
DIMENZIJA
5,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Dijete i obitelj-emocionalni i socijalni razvoj.pdf
ISBN
6882768752286

OPIS

U suvremenoj psihologiji znanstvenike sve više interesira međusobna povezanost emocija, motivacije i ponašanja te uloga emocija u normalnom razvitku i društvenom funkcioniranju. Ipak nema mnogo istraživanja i teorija o ulozi emocija te njihovoj regulaciji u obitelji, iako su individualne razlike u emocionalnosti i sposobnosti regulacije emocija važne za razne aspekte socijalnog funkcioniranja. U posljednjih pedesetak godina psiholozi imaju dva osnovna pristupa u konceptualizaciji dječjeg razvoja, istraživanja regulacije razvoja kongitivne i socijalne kompetencije kod djece i istraživanja dinamike obiteljskog sustava. Pri tome obitelj može imati zaštitnu i rizičnu ulogu za razvoj dječje psihopatologije. U ovoj se knjizi pokušava razjasniti neke odnose unutar obiteljskog života važne za dječji emocionalni i socijalni razvoj. U prvom dijelu knjige opisuju se istraživanja dječjeg emocionalnog i socijalnog razvoja, osnovni pristupi proučavanju emocija te regulacija i socijalizacija emocija u djetinjstvu. U drugom dijelu knjige prikazano je istraživanje u kojem je ispitivana povezanost strukture roditeljskih metaemocija i dječje psihosocijalne prilagodbe. Ova knjiga namijenjena je u prvom redu stručnjacima koji se bave dječjim emocionalnim i socijalnim razvojem kao i utjecajem obitelji kao jednim od najvažnijih čimbenika u tom razvoju. Posebno se može preporučiti stručnjacima koje zanima uloga obiteljskih odnosa u dječjoj psiho-socijalnoj prilagodbi. Iz sadržaja Prvi dio: Obitelj i dječji emocionalni i socijalni razvoj, Individualni i okolinski utjecaji na dječju psihosocijalni prilagodbu, Obilježja dječje psihosocijalne prilagodbe, Obitelj i emocionalno funkcioniranje, Struktura roditeljskih metaemocija i dječja psihosocijalna prilagodba, Načini mjerenja dječjeg temperamenta, razumijevanja emocija, eksternaliziranih i internaliziranih problema, dječjeg agresivnog i prosocijalnog ponašanja, strukture roditeljskih metaemocija i obiteljskog funkcioniranja. Drugi dio: Istraživanje povezanosti roditeljskih metaemocija, obiteljskog funkcioniranja, individualnih karakteristika djeteta i dječje psihosocijalne prilagodbe, Ciljevi i problemi istraživanja, Metoda, Rezultati i rasprava rezultata, Opća rasprava, Zaključci

... - dijete u obiteljskom okruženju - dijete s prijateljima - dijete u vrtiću, te u školskom okruženju U knjizi „Dijete i obitelj: emocionalni i socijalni razvoj" autorica navodi da se agresivna ponašanja prema vrsti dijele na fizička i verbalna, a prema uzrocima pojavljivanja na nenamjerna (ili emocionalna) i namjerna (ili instrumentalna). U knjizi „Dijete i obitelj: emocionalni i socijalni razvoj" autorica navodi da se agresivna ponašanja prema vrsti dijele na fizička i verbalna, a prema uzrocima pojavljivanja na nenamjerna (ili emocionalna) i namjerna (ili instrumentalna). Tjelesni razvoj Kognitivni razvoj Emocionalni i socijalni razvoj Navedena tri podru čja razvoja u međusobnoj su interakciji utječući jedan na drugoga Slika - 1.2.

- Lokacija: Medicinski fakultet u Splitu Dijete i obitelj : emocionalni i socijalni razvoj Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE Dijete i obitelj - emocionalni i socijalni razvoj.

POVEZANE KNJIGE