Misli i meditacije

Misli i meditacije - Džubran, Halil | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Džubran, Halil
DIMENZIJA
12,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Misli i meditacije.pdf
ISBN
4834273829016

OPIS

Moja me duša savjetovala i naučila me da opažam skrivenu ljepotu kože, stasa i boje. Uputila me da se udubim u ono što ljudi nazivaju ružnim dok se njegov pravi čar i dražest ne otkriju. Prije no što čuh savjete duše svoje, u ljepoti vidjeh treperavu baklju među stupovima dima. Sada kad je dim nestao, ne vidim ništa doli plamena. Moja me duša poučavala i naučila me slušati glasove što ih jezik, grlo i usne ne izgovaraju. Dok me duša nije poučila, nisam čuo ništa doli kuke i buke. Ali sada pomno slušam tišinu i čujem kako zborovi njeni poje hvalospjeve vjekovima i nebeske pjesme što objavljuju tajne nevidljivog.

A te meditacije so mi pri tem pomagale. Posebni efekti držijo moje osredotočenje na namen in poskrbijo, da mi misli ne bežijo.

Za razliku od drugih oblika meditacije, prakticiranje Transcendentalne meditacije ne zahtijeva koncentriranje, kontroliranje uma, razmišljanje ni kontroliranje misli. Svatko može prakticirati TM, čak i djeca s poremećajem hiperaktivnosti i deficita pažnje te vojnici s PTSP-oṃ. Marko Aurelije, poznat i kao 'car-filozof', pred kraj života zapisao je zbirku svojih misli, naslovljenu izvorno 'Samome sebi', danas poznatiju kao Meditacije ili Misli.

POVEZANE KNJIGE