Rezidba u vrtu

Rezidba u vrtu - Caroli, S. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Caroli, S.
DIMENZIJA
3,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Rezidba u vrtu.pdf
ISBN
4421046156904

OPIS

Stabla, žbunje, grmlje i živica Grm ili stablo prilikom rezanja neke grane može reagirati dobro ili loše, ali nikad ne ostaje ravnodušno. Moramo dobro paziti svaki put kad se uputimo u vrt s namjerom da izvršimo obrezivanje. Poznavanje biljke, njene dobi i prirodnog oblika, naša očekivanja, svijest o mogućim problemima: sve je to nužno za vršenje pravilnog obrezivanja, koje se u mnogim slučajevima neće ni izvršiti, ako biljka ne pokazuje potrebu za tim. Nove biološke spoznaje i nove tehnike rezanja, omogućuju nam da živimo u skladu sa stablima i grmljem, poštujući njihovo dostojanstvo i uživajući u njihovoj prirodnoj ljepoti.

Osim toga, obrezivanje pomaže granati preživjeti zimu lakše, jer dobro njegovan stablo je puno lakše zaštititi od mraza. Kako orezati granat u proljeće . Orezivanje jabuka se obavlja kada je porast mladica od pet do deset centimetara te se primjenjuje kod formiranja uzgojnog oblika.

Takvo orezivanje obavlja se u drugom dijelu vegetacije prikraćivanjem mladica u zoni prijelaznih listova. Principi za orezivanje jabuka su isti za bilo kakav oblik i vrstu jabuke. Ukrasna vrba (lat.

POVEZANE KNJIGE