Ruža – vrste i tehnike uzgoja

Ruža – vrste i tehnike uzgoja - Cottini, Paolo | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cottini, Paolo
DIMENZIJA
8,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Ruža – vrste i tehnike uzgoja.pdf
ISBN
5328481179403

OPIS

Ruža, koja se uzgaja od davnina, je jedna od najcjenjenijih ukrasnih biljaka. Ova knjiga nudi dragocjene naputke za one koji se žele prihvatiti uzgoja ruža i nudi korisne savjete za vršenje izbora u skladu s vlastitim potrebama. Prikazane su osnovne tehnike za pravilan uzgoj: fertilizacija, zalijevanje, održavanje, borba protiv bolesti i napokon, jedno posebno poglavlje je posvećeno obrezivanju, koje se mora izvršiti s puno pažnje.

Malo tko može ostati ravnodušan nad ljepotom i svestranošću ovih predivnih biljaka koje su zasluženo ovjenčane titulom „kraljice cvijeća" jer ih doista krase brojne odlike zbog kojih gotovo svatko od nas poželi imati barem jedan primjerak u svom vrtu, možda i načiniti manji ili veći ružičnjak u kojemu će uživati gotovo čitave vegetacijske sezone, a ... Pod zajedničkim nazivom „Rhododendron" sjedinjeni brojna skupina obitelji Ericaceae biljke. To je više od 1000 vrsta zimzelene, polu-zimzelene ili listopadnog drveća i grmlja, čija visina može varirati od 10-15 cm i predstavnici puzanje do 20-30 m blizini obliku uspravno.

U Hrvatskoj samoniklo rastu brojne vrste divljih ruža, a Pasja ruža (Rosa canina L.) najraširenija je divlja ruža kod nas. Priručnik sadrži podatke o botaničkoj pripadnosti divljih ruža, opisane su vrste, njihova uporaba i uzgoj. Listovi, sastavljeni od 5 do 9 ovalnih letaka, reljefni su i hrapavi, otuda i ime vrste.

POVEZANE KNJIGE