Imunologija šesto izdanje

Imunologija šesto izdanje - Andreis, Igor | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Andreis, Igor
DIMENZIJA
7,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Imunologija šesto izdanje.pdf
ISBN
3991070116451

OPIS

U ovom izdanju udžbenika svako je poglavlje osuvremenjeno u skladu s napretkom imunološke znanosti. Zadržana su uvodna osnovna poglavlja gdje se čitatelja upoznaje s općom slikom i načelima, kako bi lakše razumio sljedeća poglavlja koja donose pojedinosti različitih imunoloških pojava. Slijedi opis osnovnih sastavnica imunološkog sustava i imunološke reakcije, zatim njezina opća slika, nadzor i glavni opći dijelovi. Nakon toga su opisane osnovne imunološke metode koje su nužne za razumijevanje 2. dijela udžbenika koji se bavi kliničkom imunologijom u kojoj su metode glavno oruđe proučavanja i spoznaje. Svako je poglavlje osuvremenjeno u skladu s napretkom imunološke znanosti, a dodano je poglavlje o citokinima i kemokinima, području imunologije koje se brzo razvija i koje zahvaća i u mnoga druga područja medicinske i biološke znanosti.

Ovo sažeto i lako razumljivo izdanje obogaćeno je ilustracijama u boji, korisnim tabelama i drugim elementima koji povećavaju praktičnost ... Detaljni izvedbeni nastavni plan za kolegij: IMUNOLOGIJA Akademska godina: 2019./2020. Studij: Preddiplomski sveučilišni studij "Biotehnologija i istraživanje lijekova" Kod kolegija: BIL303 ECTS bodovi: 10 Jezik na kojem se izvodi kolegij: hrvatski/engleski Nastavno opterećenje kolegija: 96 sati (31P + 34S + 31V) Imunologija (lat.

kbcsm.hr koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Poliklinika Drinković Imunologija - Imunolog Vam je potreban ako bolujete od bilo kakve imunološke bolesti ili autoimune bolesti. imunologija (imuno- + -logija), biomedicinska disciplina koja proučava pojave i uzroke imunosti i imunološkog odgovora. Obuhvaća istraživanje obrambene sposobnosti organizma u infekciji, mehanizme nastanka alergije, autoimunosti, presađivanje tkiva i organa, odnos imunološkoga sustava prema rastu tumora i dr.

POVEZANE KNJIGE