Limeni bubanj

Limeni bubanj - Grass, Gunter | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grass, Gunter
DIMENZIJA
7,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Limeni bubanj.pdf
ISBN
4116720774605

OPIS

Iako stvaralaštvo ovog nobelovca još nije zaokruženo, kritika je već suglasna u tome da je Limeni bubanj književnom snagom, ali i popularnošću u mnogim zemljama, u piščevu opusu ostao nenadmašen. Događaji u tom Grassovu pripovjednom prvijencu omeđeni su povijesnim datumima: prvi dio romana proteže radnju od doba oko prijeloma stoljeća do početka Drugoga svjetskog rata, drugi se zbiva za vrijeme rata, a treći obuhvaća prvo poslijeratno desetljeće u zapadnom dijelu Njemačke. Središnji lik romana je Oskar, dječak koji je prestao rasti u trećoj godini, i to vlastitom odlukom. Sa svojom bučnom igračkom, crveno-bijelo išaranim limenim bubnjem, lik je bez premca u književnoj povijesti, u pravom smislu literarni unikum i kuriozitet. Limeni bubanj je, nema sumnje, najljepši roman o 20. stoljeću. Prema romanu je snimljen film. S njemačkoga prevela Snješka Knežević, pogovor Viktor Žmegač

Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Tracklist:A1 Daj SveA2 Dok Pjevam JaA3 Ostati PametanA4 Opet LudA5 Drugi Su BoljiB1 Trebala Si DoćiB2 Bijesovi I VjetroviB3 PožuriB4 EchoB5 Uzmi MeGenre:Rock... „Limeni bubanj" je moj najuspješniji film i moram vjerovati da je možda i najbolji, ne znam, ali postoje i drugi s kojima sam jako vezan: sviđa mi se taj mali film „Smiraj na moru", također moj prvi film „Young Torless"... Frizerski studio Limeni bubanj, Zagreb, Hrvatska. Sviđa mi se: 2120 · 2 govore o ovome · 3 ljudi bilo je ovdje.

Oskar Matzerath, son of a local dealer, is a most unusual boy. Equipped with full intellect right from his birth he decides at his third birthday not to grow up as he sees the crazy world around him at the eve of World War II Tel: +385 01 4819 379 Web: www.limenibubanj.hr E-mail: [email protected] Frizerski salon LIMENI BUBANJ smješten je u centru Zagreba, u Jurišićevoj ulici u sklopu Rotonda centra.

POVEZANE KNJIGE