Limeni bubanj

Limeni bubanj - Grass, Gunter | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grass, Gunter
DIMENZIJA
11,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Limeni bubanj.pdf
ISBN
6793806053463

OPIS

Iako stvaralaštvo ovog nobelovca još nije zaokruženo, kritika je već suglasna u tome da je Limeni bubanj književnom snagom, ali i popularnošću u mnogim zemljama, u piščevu opusu ostao nenadmašen. Događaji u tom Grassovu pripovjednom prvijencu omeđeni su povijesnim datumima: prvi dio romana proteže radnju od doba oko prijeloma stoljeća do početka Drugoga svjetskog rata, drugi se zbiva za vrijeme rata, a treći obuhvaća prvo poslijeratno desetljeće u zapadnom dijelu Njemačke. Središnji lik romana je Oskar, dječak koji je prestao rasti u trećoj godini, i to vlastitom odlukom. Sa svojom bučnom igračkom, crveno-bijelo išaranim limenim bubnjem, lik je bez premca u književnoj povijesti, u pravom smislu literarni unikum i kuriozitet. Limeni bubanj je, nema sumnje, najljepši roman o 20. stoljeću. Prema romanu je snimljen film. S njemačkoga prevela Snješka Knežević, pogovor Viktor Žmegač

travnja 2015. u 13:15 0 komentara 940 prikaza Limeni bubanj "Radio Siga" je knjiga koja se nastavlja na moćnu tradiciju istočnoeuropskog magičnog realizma.

godine. Napisan kao dio Dancinške (Gdanjske) trilogije.

POVEZANE KNJIGE