Poezija – Rimbaud

Poezija – Rimbaud - Rimbaud, Arthur | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rimbaud, Arthur
DIMENZIJA
9,19 MB
NAZIV DATOTEKE
Poezija – Rimbaud.pdf
ISBN
5742712296794

OPIS

‘Zagonetku Rimbaud’ gonetali su mnogi: jedni su ga proglasili bogom moderne vizionarske poezije, drugi su u njemu vidjeli izopačeno dijete i nezreli bunt gimnazijalca, treći su ga okrstili mistikom, četvrti ga tretirali kao zanimljiv klinički slučaj. Uznošen i porican, za jedne ikona, za druge psihopat, taj ukleti pjesnik ostaje u svakom slučaju lirski fenomen kome mnogo duguju sve moderne poetske struje. Rimbaudovo pjesništvo donosimo u izboru i prijevodu poznatog hrvatskog pjesnika, kritičara i prevoditelja Zvonimira Mrkonjića.

Dakle, pjesnici Charles Baudelaire, Arthur Rimbaud i Stephane Mallarme uzori su koje slijedi cijelo suvremeno pjesništvo. Poezija. U maju 1871.

Po vidljivoj uplati šaljem poštom kao tiskanicu, ili kao paket poštom ili Tisak paketom po izboru. Modernizam je naziv kojim povijest književnosti obuhvaća književni pravac koji se javlja u drugoj polovici 19. stoljeća, te koji predstavlja dio šireg pokreta modernizma koji je zahvatio sve aspekte kulture u doba prijelaza iz 19.

POVEZANE KNJIGE