Terorizam i rat

Terorizam i rat - Zinn, Howard | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zinn, Howard
DIMENZIJA
7,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Terorizam i rat.pdf
ISBN
5643981891581

OPIS

U suradnji s Anthonyem Arnoveom, uglednim novinarom i političkim publicistom, Howard Zinn objavio je ovu knjigu kod nezavisnog izdavača Seven Stories Press iz New Yorka. To je izdavačka kuća koja se sa svojim autorima (glasovima savjesti kao što su Noam Chomsky, Gary Null, Howard Zinn i mnogi drugi) i najtiražnijim knjigama (koje se distribuiraju u Americi, Kanadi, Europi i Australiji) angažirala na promicanju drukčije vizije svijeta: svijeta socijalne pravde, demokracije i ljudskih prava za sve ljude. Upravo je takva i Zinnova knjiga Terorizam i rat, kritičko propitivanje najaktualnijih političkih i socijalnih problema suvremenog svijeta: globalizacija i militarizacija, demokracija i građanska prava, medijske manipulacije i arogancija vlasti. Howard Zinn je profesor emeritus na Bostonskom sveučilištu gdje predaje povijest i suvremenu politiku. Autor je klasičnog djela Povijest naroda Sjedinjenih Država i još dvadesetak knjiga. Dobitnik je nagrade za publicistiku (The Lannan Foundation Literary Award for Nonfiction) i nagrade Eugene V. Debs za stvaralaštvo i političku aktivnost.

Savremeni međunarodni terorizam je u stalnom porastu bez obzira na sve organizovanije suprotstavljanje međunarodne zajednice i na mere koje se preduzimaju radi njegovog suzbijanja. Zahvaljujući činiocima koji ga generišu, međunarodni terorizam se obnavlja i usavršava na sve višem tehničko-tehnološkom nivou, a efikasnost mu se konstantno povećava. Jasmin Keserović osuđen je na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora zbog ratovanja u Siriji i poticanja na terorizam u prvostepenoj presudi izrečenoj 25.

godine. Posebna meta bilo je redovito miniranje pruge Zagreb-Split, koja je postala prvom i glavnom metom srpskih terorista. Uhićeno osam osoba povezanih s Islamskom državom u Sjevernoj Makedoniji.

POVEZANE KNJIGE