Terorizam i rat

Terorizam i rat - Zinn, Howard | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zinn, Howard
DIMENZIJA
9,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Terorizam i rat.pdf
ISBN
4326221913157

OPIS

U suradnji s Anthonyem Arnoveom, uglednim novinarom i političkim publicistom, Howard Zinn objavio je ovu knjigu kod nezavisnog izdavača Seven Stories Press iz New Yorka. To je izdavačka kuća koja se sa svojim autorima (glasovima savjesti kao što su Noam Chomsky, Gary Null, Howard Zinn i mnogi drugi) i najtiražnijim knjigama (koje se distribuiraju u Americi, Kanadi, Europi i Australiji) angažirala na promicanju drukčije vizije svijeta: svijeta socijalne pravde, demokracije i ljudskih prava za sve ljude. Upravo je takva i Zinnova knjiga Terorizam i rat, kritičko propitivanje najaktualnijih političkih i socijalnih problema suvremenog svijeta: globalizacija i militarizacija, demokracija i građanska prava, medijske manipulacije i arogancija vlasti. Howard Zinn je profesor emeritus na Bostonskom sveučilištu gdje predaje povijest i suvremenu politiku. Autor je klasičnog djela Povijest naroda Sjedinjenih Država i još dvadesetak knjiga. Dobitnik je nagrade za publicistiku (The Lannan Foundation Literary Award for Nonfiction) i nagrade Eugene V. Debs za stvaralaštvo i političku aktivnost.

Zahvaljujući činiocima koji ga generišu, međunarodni terorizam se obnavlja i usavršava na sve višem tehničko-tehnološkom nivou, a efikasnost mu se konstantno povećava. Jasmin Keserović osuđen je na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora zbog ratovanja u Siriji i poticanja na terorizam u prvostepenoj presudi izrečenoj 25. februara na Sudu Bosne i Hercegovine.... Terorizam koji su pobunjeni Srbi provodili u Hrvatskoj kao pripremu za rat i agresiju, počeo je gotovo odmah nakon prvih višestranačkih izbora 1990.

5 stars 4 stars 3 stars 2 stars 1 star. Žanr: Publicistika - Politika - Popularna znanost - Politika: Izdavač ... terorizam i rat.

POVEZANE KNJIGE