Tito

Tito - Ridley, Jasper | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ridley, Jasper
DIMENZIJA
7,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Tito.pdf
ISBN
3097253515189

OPIS

Biografija Ridleyeva knjiga o Titu do sada je prevedena na dvadesetak jezika. U Velikoj Britaniji doživjela je tri izdanja, a otkako se 1994. pojavila na tržištu najčitanija je knjiga političke publicistike. Riječ je o Titovoj biografiji. Autor, uz brojna svjedočenja, mnoštvo zanimljivih i manje poznatih detalja, provjerenih izvora i anegdota, izlaže biografske činjenice o Titu i iznosi kronologiju povijesnih i političkih procesa unutar kojih se oblikovala državnička fizionomija Josipa Broza. Na stranicama knjige susre?emo glavne aktere hrvatske (i jugoslavenske) političke scene. Tu su i najznačajnije ličnosti i događaji koji su obilježili 20. stoljeće. Knjiga o Titu ima 532 stranice i 40 fotografija, opremljena je kritičkom aparaturom, kartama i kazalom imena. Sve što niste znali o legendarnom maršalu i gentlemanu, predsjedniku i političaru svjetske slave – saznajte iz Ridleyeve knjige o Titu. Kada se knjiga pojavila u knjižarama, u listopadu 2001, do svibnja 2002. bila je najprodavanija i najčitanija knjiga u Hrvatskoj! Provjerite zašto! Po ovoj knjizi BBC je snimio dokumentarni film o Titu.

1953. godine izabran je za Predsjednika Republike, a tu ... Tito i jugoslavenski sukob sa staljinističkom hegemonističkom politikom Informbiroa (1948-1953.).

64 Dame Street, Dublin, Ireland D02 RT72. Tito Lifttrucks is specialized in buying and selling all types of material handling equipment, from heavy duty forklifts (capacity of more than 12 ton) to container handlers and reach stackers. Whether you are looking to buy a new or a used forklift, Tito Lifttrucks is able to help you. Tito ima više značenja: .

POVEZANE KNJIGE