Tito

Tito - Ridley, Jasper | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ridley, Jasper
DIMENZIJA
10,85 MB
NAZIV DATOTEKE
Tito.pdf
ISBN
8555006870725

OPIS

Biografija Ridleyeva knjiga o Titu do sada je prevedena na dvadesetak jezika. U Velikoj Britaniji doživjela je tri izdanja, a otkako se 1994. pojavila na tržištu najčitanija je knjiga političke publicistike. Riječ je o Titovoj biografiji. Autor, uz brojna svjedočenja, mnoštvo zanimljivih i manje poznatih detalja, provjerenih izvora i anegdota, izlaže biografske činjenice o Titu i iznosi kronologiju povijesnih i političkih procesa unutar kojih se oblikovala državnička fizionomija Josipa Broza. Na stranicama knjige susre?emo glavne aktere hrvatske (i jugoslavenske) političke scene. Tu su i najznačajnije ličnosti i događaji koji su obilježili 20. stoljeće. Knjiga o Titu ima 532 stranice i 40 fotografija, opremljena je kritičkom aparaturom, kartama i kazalom imena. Sve što niste znali o legendarnom maršalu i gentlemanu, predsjedniku i političaru svjetske slave – saznajte iz Ridleyeve knjige o Titu. Kada se knjiga pojavila u knjižarama, u listopadu 2001, do svibnja 2002. bila je najprodavanija i najčitanija knjiga u Hrvatskoj! Provjerite zašto! Po ovoj knjizi BBC je snimio dokumentarni film o Titu.

Naličje nosi reljef Jajca i natpis SFR Jugoslavija 29.XI 1943 Jajce - 29.XI 1973 ... Tito se pokazao većim saveznikom egipatskom vođi i od samih Sovjeta, tražio je da se Izrael proglasi agresorom . JEDAN ZAVIČAJ, JEDAN PUT Naš legendarni autor objavio je knjigu o Titu i Tuđmanu o kojoj će se pričati: Donosimo kratki presjek.

vijeka i uopće historije na prostorima bivše Jugoslavije. Josip Broz Tito, Yugoslav revolutionary and statesman, the premier or president of Yugoslavia from 1945 to 1980. He was the first Communist leader in power to defy Soviet hegemony, a backer of independent roads to socialism, and a promoter of the policy of nonalignment between the two hostile blocs in the Cold War. SUSCRIBIRTE: https://youtube.com/c/RBSTikTok?sub_confirmation=1 DALE LIKE ACTIVA LA CAMPANITA♛LOS QUIERO♛ SUSCRIBIRTE: https://youtube.com/c/RBSTikTok?sub_confirmation=1 DALE LIKE ACTIVA LA CAMPANITA VÍDEO ANTERIOR: https://youtu.be/64B8I43Sba8 CONTACTO: inf... Titoizam je jedna od totalitarističkih ideologija komunističkog pogleda na svijet.

POVEZANE KNJIGE