Najveće kulture svijeta : Bizant

Najveće kulture svijeta : Bizant - Skliar, Ania | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Skliar, Ania
DIMENZIJA
9,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Najveće kulture svijeta : Bizant.pdf
ISBN
6515899147191

OPIS

Je li Bizantsko Carstvo tek proširenje Rimskoga Carstva čija se moć proteže sve do Afrike? Za Charlesa Diehla Bizantsko Carstvo počinje onoga dana kada je Konstantin utemeljio Konstantinopol i od njega učinio drugi glavni grad Rimskoga Carstva, onoga drugog svibnja 330. Dvor mijenja sjedište, a zatim i uprava. Tako se nova metropola razvija na štetu stare. U 4. stoljeću još se mogu nametnuti rimske institucije. Pošto su se rimski carevi Dioklecijan (285. – 305.) i Maksimijan zahvalili na prijestolju, slijedi razdoblje nemira i borbi za vlast podijeljenu između Istoka i Zapada. Konstantin, sin nasljednika Augusta, koji su s Cezarima tvorili tetrarhiju koja je započela s Dioklecijanom, isključuje i na Istoku i na Zapadu jednog po jednog protivnika i sada je sam na čelu uzdrmanoga carstva. Godine 313. donosi edikt o toleranciji, tzv. Milanski edikt koji omogućuje kršćanima da se ponovno domognu svojih imanja i prava koja su im oteli te da u neograničenoj slobodi obnašaju svoj kult.

Rimljani su ga utvrdili slijedeći ilirske bedeme. Arheologe zbunjuje činjenica što ta rimska utvrda nije imala monumentalna ulazna vrata.

godine u Rijeci od izdavača Extrade d.o.o., ali je i svih osam knjiga izdano i posebno za Večernji list.Knjige su velikog formata, imaju glatke, tvrde korice i brojne ... II Najveće kulture svijeta Bizant Tekst: Ania Skliar Extrade, Rijeka, 2005. Tvrdi uvez, 139 Najveće kulture svijeta: BIZANT Spremi oglas.

POVEZANE KNJIGE