Športska medicina

Športska medicina - Pećina, Marko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pećina, Marko
DIMENZIJA
5,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Športska medicina.pdf
ISBN
8545061408231

OPIS

Športska medicina je 1998. godine po prvi puta uvrštena u plan nastave za studente medicine u okviru Malih izbornih predmeta.U knjizi su obrađena mnoga zanimljiva poglavlja poput: – funkcionalne dijagnostike, – određivanja koncentracije laktata u krvi u treningu športaša, – tjelesne aktivnosta i starenja, – liječničkog pregleda športaša, – športskog srca i bolesti srca, – osnove prehrane u športu, – utjecaj prehrane na tjelesnu sposobnost, – športskih ozljeda sustava za kretanje, – rehabilitacije športskih ozljeda itd. Ova će knjiga biti koristan priručnik svima koji se bave športskom medicinom i športom uopće, a njezini autori su stručnjaci i nastavnici s tog područja medicine (Medicinski fakultet i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te prof. Clyde Williams / Sveučilište u Longhborough, Velika Britanija)

Obuhvaća fiziologiju, patologiju i higijenu športa te športskomedicinski nadzor. Osim športašima, namijenjena je i najširoj populaciji. ŠPORTSKA MEDICINA.

Polaznici će moći objasniti biološke osnove i pogodnosti za ... Sportska medicina je multidisciplinarna grana medicine čiji je cilj očuvanje zdravlja učesnika u sportu i fizičkim (rekreacionim) aktivnostima, prvenstveno kroz prevenciju ali i kroz terapiju i rehabilitaciju povrede. Još jedan bitan segment u okviru delatnosti sportske medicine je unapređenje psihofizičkih sposobnosti neophodnih za ostvarivanje dobrih takmičarskih rezultata. Športska medicina je 1998.

POVEZANE KNJIGE