Kako izrađivati mentalne mape

Kako izrađivati mentalne mape - Buzan, Tony | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Buzan, Tony
DIMENZIJA
9,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako izrađivati mentalne mape.pdf
ISBN
1846635437155

OPIS

Kao malenu dječaku sviđala mi se zamisao o zapisivanju bilježaka i učenju. U vrijeme kad sam stasao u tinejdžera, moj je način razmišljanja već bio zbrkan i nesređen, a ja sam zamrzio sve što je imalo veze s učenjem, poglavito bilježenje. Počeo sam uočavati jednu vrlo izrazitu proturječnost: što sam više zapisivao, to sam lošije učio i pamtio. Trudeći se da sve to popravim, počeo sam podcrtavati ključne riječi i pojmove crvenom bojom, a ono što sam smatrao važnim uokvirivati u kućice. Kao nekom čarolijom moja je sposobnost pamćenja i sjećanja postajala sve bolja.

MindMaple računalni program pomaže u jednostavnoj izradi mentalnih mapa koje se mogu koristiti u svakodnevnome poslovnome i privatnome životu. Nedostatak je alata mogućnost izrade samo tri mape u besplatnoj verziji kao i nemogućnost dodavanja datoteka. Pohrana mentalne mape u MindMeister formatu na računalo i kasnije učitavanje po potrebi, načini su kako zaobići nedostatke alata.

U vrijeme kad sam stasao u tinejdžera, moj je način razmišljanja već bio zbrkan i nesređen, a ja sam zamrzio sve što je imalo veze s učenjem ... Proces izrade mentalne mape je jednostavan. Sve kreće od ključne teme, odnosno glavnog problema koji se zapisuje na sredini lista papira te se potom, u obliku krošnje drveta, grana na pojmove i ideje koje se daljnjim grananjem detaljnije razrađuju i dorađuju.

POVEZANE KNJIGE