Lutkica iz Pekinga

Lutkica iz Pekinga - Sue, Chun | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sue, Chun
DIMENZIJA
12,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Lutkica iz Pekinga.pdf
ISBN
3968946867732

OPIS

Posebno, unikatno i silno zanimljivo! Bilo je, očito, samo pitanje vremena kada će fenomen tinejdžerskog supkulturnog otpora – koji je rođen i ostario na Zapadu – osvanuti opisan na sasvim drugom kraju svijeta – u Kini. Kao i bilo koji drugi kulturalni fenomen, i u ovaj u novoj sredini mora funkcionirati na bitno promijenjen način, iako autorica i glavna junakinja romana”Lutkica iz Pekinga” Chun Sue na prvi pogled i nije toliko različita od svojih nezadovoljnih zapadnjačkih vršnjaka koliko bismo to možda očekivali – i u Pekingu frustrirani tinejdžeri farbaju kosu, osnivaju punk bendove, slušaju Sonic Youth i Pixies, vole Kafku i u silovitoj su potrazi za vlastitim ja. Sve ostalo u romanu ”Lutkica iz Pekinga” je posebno, unikatno i silno zanimljivo, barem iz našeg, zapadnjačkog kuta. Pustolovina Chun Sue počinje u trećem razredu gimnazije prepoznatljivim toposima seksa, rock and rolla, snivanja o slobodi, izmiješanih s neizbježnim osjećajima razočaranja i u ovom slučaju suicidalnim fantazijama. Chun Sue nudi još toga u svom romanesknom prvijencu ”Lutkica iz Pekinga”, prvi put objavljenom 2000. godine – s jedne strane svjež portret deziluzionirane kineske rock supkulture, s druge iskrenu ispovijed o meandrima seksualnog odrastanja.”Lutkicu iz Pekinga”, autobiografski generacijski roman o pekinškoj tinejdžerici, autorica je napisala prije nego što je uopće zagazila u punoljetnost, u dobi između 14 i 17 godina. Odmah po objavljivanju ovaj je roman izazvao kontroverze u Kini, a zatim, preveden na dvadesetak stranih jezika, požnjeo svjetsku slavu.

Roman ima tri protagonistice koje, svaka na svoj način, pokušava ... Inspiraciji pri izradi krpenih lutkica najviše pridonose Adrianini prijatelji i mačak Lux Na ideju izrade krpenih lutkica, ili kako ih ja od milja zovem Hihotići, po dragoj mi emisiji iz djetinjstva, došla sam još davno, ali nisam imala vremena raditi takvo što. No nedavno sam počela malo intenzivnije raditi na ovom hobiju. Koronavirus Otkazano više od tisuću letova .

Kad — ispred modne trgovine pojavi se ona, crvenokosa ljepotica, Lutkica!... Naslovna Zabava & Igre Bruce Lee Lutkica. Zabava & Igre; Bruce Lee Lutkica.

POVEZANE KNJIGE