Najveće kulture svijeta: Rim

Najveće kulture svijeta: Rim - Chamontin, Catherine | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Chamontin, Catherine
DIMENZIJA
7,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Najveće kulture svijeta: Rim.pdf
ISBN
4639237727949

OPIS

Obično se kao vrijeme osnutka Rima određuje sredina 8. stoljeća, 753. godina prije Krista. Neka i nama ta godina posluži kao uporište. To je prva godina rimskoga kalendara koji broji godine od osnutka grada Rima, ab urbe condita. Arheološki nalazi iz najnovijega doba potvrđuju već dugo proturječnu teoriju. Doista su na Palatinu pronađeni ostaci kupališta iz sredine 8. stoljeća, to jest iz vremena kada su se prvi naseljenici smjestili u Velikoj Grčkoj i na Siciliji. Situaciju u Italiji u ono doba karakteriziraju velike suprotnosti. Kraj u kojem će nastati Rim poharala su dva velika vala invazije prije samog osnutka grada. Prvi došljaci bili su indoeuropskoga podrijetla i živjeli su u posebnom tipu naselja poznata kao teramara. Vladali su tehnikom obrade bakra i spaljivali su svoje mrtve. Živjeli su u selima trapezastog oblika, a katkad su sela bila građena u močvarnim predjelima.

24.studeni.2020. Knjige - Geografija-ostalo .

Preveo(la) NASLOV: Najveće kulture svijeta - RIM Stanje: Polovno Cijena: 6 KM Dostava: putem pošte NAJVEĆE KULTURE SVIJETA: 5 knjiga: BIZANT,GRČKA, ISLAM, RIM, STARA AMERIKA, 2005. 40kn po knjizi Kliknite na: Svi oglasi ovog oglašivača, te pogledajte sve.

POVEZANE KNJIGE