Najveće kulture svijeta: Rim

Najveće kulture svijeta: Rim - Chamontin, Catherine | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Chamontin, Catherine
DIMENZIJA
11,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Najveće kulture svijeta: Rim.pdf
ISBN
3633323909246

OPIS

Obično se kao vrijeme osnutka Rima određuje sredina 8. stoljeća, 753. godina prije Krista. Neka i nama ta godina posluži kao uporište. To je prva godina rimskoga kalendara koji broji godine od osnutka grada Rima, ab urbe condita. Arheološki nalazi iz najnovijega doba potvrđuju već dugo proturječnu teoriju. Doista su na Palatinu pronađeni ostaci kupališta iz sredine 8. stoljeća, to jest iz vremena kada su se prvi naseljenici smjestili u Velikoj Grčkoj i na Siciliji. Situaciju u Italiji u ono doba karakteriziraju velike suprotnosti. Kraj u kojem će nastati Rim poharala su dva velika vala invazije prije samog osnutka grada. Prvi došljaci bili su indoeuropskoga podrijetla i živjeli su u posebnom tipu naselja poznata kao teramara. Vladali su tehnikom obrade bakra i spaljivali su svoje mrtve. Živjeli su u selima trapezastog oblika, a katkad su sela bila građena u močvarnim predjelima.

Knjige su izvorno izdane u Njemačkoj pod nazivom Grosse Kulturen der Welt.Knjige su po prvi puta izdane u Hrvatskoj 2005. godine u Rijeci od izdavača Extrade d.o.o., ali je i svih osam knjiga izdano i posebno za Večernji list.Knjige su velikog formata, imaju glatke, tvrde korice i brojne ... Najveće kulture svijeta Rim.

... NAJVEĆE KULTURE SVIJETA - EGIPAT ... VIZANTIJA-najveće kulture sveta-A.Skliar- politika 2007 500 din .

POVEZANE KNJIGE