Optimistično dijete

Optimistično dijete - Seligman, Martin E.P. | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Seligman, Martin E.P.
DIMENZIJA
7,37 MB
NAZIV DATOTEKE
Optimistično dijete.pdf
ISBN
1189897337645

OPIS

Jedna od najvažnijih stvari koju možete naučiti svoje dijete sigurno je vještina optimističkog razmišljanja. Dugogodišnje istraživanje Martina Seltgmana i njegovih suradnika na Sveučilištu u Pennsylvaniji dokazalo je da optimizam sprečava pojavu depresije kod djece. No, osim što smanjuje rizik depresije, optimizam poboljšava školski uspjeh, tjelesno zdravlje i razvija psihičku otpornost koja je djeci potrebna u vrijeme kad se približavaju tinejdžerskoj i odrasloj dobi. Knjiga Optimistično dijete nudi roditeljima i učiteljima program učenja optimizma kod djece, opisuje uzroke pesimizma, tumači kako identificirati znakove opasnosti kod djece i pokazuje kako poticati dječje samopoštovanje učeći ih kako da se efikasnije igraju, razmišljaju, razgovaraju i izražavaju svoje osjećaje.

PRVI DIO Zašto djeca trebaju optimizam 1 Pismo obećanja 2 Od prvog koraka do prvog spoja 3 Izgradnja tima DRUGI DIO U čemu su pogriješili baby-boomeri 4 Pokret za samopoštovanje 5 Epidemija depresije OPTIMISTIČNO DIJETE - Martin Seligman - Format: 16,5x23,5Broj stranica: 238Uvez: mekiPRVI DIO Zašto djeca trebaju optimizam1 Pismo obećanja2 Od prvog koraka do prvog spoja3 Izgradnja timaDRUGI DIO U čemu su pogriješili baby-boomeri4 Pokret za samopoštovan Potičite dijete da postavlja ciljeve, da se fokusira na ono što želi i da slijedi svoje ideje. Nadalje, kao što je već rečeno, optimizam nam pomaže da se lakše i efikasnije suočimo s problemima. Knjiga Optimistično dijete nudi roditeljima i učiteljima program učenja optimizma kod djece, opisuje uzroke pesimizma, tumači kako identificirati znakove opasnosti kod djece i pokazuje kako poticati dječje samo po Štovan je učeći ih kako da se efikasnije igraju, razmišljaju, razgovaraju i izražavaju svoje osjećaje. Kada vaše dijete pokušava da izgovori novu riječ ili dugo uklapa dio u slagalicu, lako je brzo intervenisati.

Pričajte pozitivno i optimistično, ali realno! Čitajte knjige o djeci koja pohađaju vrtić, razgovarajte o braći i sestrama, vršnjacima, koji već pohađaju vrtić. 3.

POVEZANE KNJIGE