Disleksija – sto godina disleksije

Disleksija – sto godina disleksije - Miles, Elaine | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Miles, Elaine
DIMENZIJA
3,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Disleksija – sto godina disleksije.pdf
ISBN
5769408565081

OPIS

Disleksija je tema u proučavanja u različitim zemljama sviejta i u različitim jezicima. Jedan od glavnih ciljeva bio je učiniti knjigu razumljivu običnom čitatelju. Ivzjestan stupanj stručnog izraza bio je neizbježan, ali su objašnjeni pojmovi za koje se držalo da bi nekim ljudima bili nepoznati. Nazvavši knjigu: Sto godina disleksije, naša namjera, i u prvom i u ovom prerađenom izdanju, bila je osvrnuti se na neke važnije promjene koje su se dogodile na području disleksije u tijeku proteklih 100 godina. U vremenu od 1990., kada se pojavilo prvo izdanje, došlo je ustvari do velikog napretka i u istraživanju i u praksi. Kao rezultat toga bilo je potrebno izvršiti opsežnu preradu. Ponovo smo razmotrili neke od naših ideja u prva tri poglavlja i znatno proširili ono što smo pisali o fonološkim problemima, očnim i očno-motoričkim problemima, istraživanju mozga, genetici, podtipovima i liječenju.

Nadalje osobe s disleksijom imaju teškoće sekvencioniranja, teškoće u organizaciji informacija, pokazuju osobitosti u načinu učenja novih sadržaja, imaju jeziče i pojmovne teškoće, te općenito pokazuju neujednačenosti u sposobnostima. Disleksija - što je disleksija, prvi simptomi i savjeti učiteljice Dugo sam se pripremala, educirala i, iskreno, odgađala pisanje ovog članka iz razloga što smatram da su u našim školama sve češće specifične teškoće učenja i stoga o njima treba govoriti odgovorno i jasno . Pozadina disleksije. Disleksiju je prvi put prepoznao 1986.

Napretkom u modernoj neuroznanosti dobili smo uvid u to na koji način izgleda mreža odgovorna za čitanje u mozgu. Disleksija: Znakove za uzbunu treba prepoznati na vrijeme. Nezainteresiranost za slušanje priča jedan je od znakova za uzbunu, u 50 posto slučajeva disleksija je nasljedna, a ljevaci češće imaju poremećaj čitanja i pisanja.

POVEZANE KNJIGE