Disleksija – sto godina disleksije

Disleksija – sto godina disleksije - Miles, Elaine | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Miles, Elaine
DIMENZIJA
7,31 MB
NAZIV DATOTEKE
Disleksija – sto godina disleksije.pdf
ISBN
5050022683535

OPIS

Disleksija je tema u proučavanja u različitim zemljama sviejta i u različitim jezicima. Jedan od glavnih ciljeva bio je učiniti knjigu razumljivu običnom čitatelju. Ivzjestan stupanj stručnog izraza bio je neizbježan, ali su objašnjeni pojmovi za koje se držalo da bi nekim ljudima bili nepoznati. Nazvavši knjigu: Sto godina disleksije, naša namjera, i u prvom i u ovom prerađenom izdanju, bila je osvrnuti se na neke važnije promjene koje su se dogodile na području disleksije u tijeku proteklih 100 godina. U vremenu od 1990., kada se pojavilo prvo izdanje, došlo je ustvari do velikog napretka i u istraživanju i u praksi. Kao rezultat toga bilo je potrebno izvršiti opsežnu preradu. Ponovo smo razmotrili neke od naših ideja u prva tri poglavlja i znatno proširili ono što smo pisali o fonološkim problemima, očnim i očno-motoričkim problemima, istraživanju mozga, genetici, podtipovima i liječenju.

Ljudi koji pate od disleksije teže čitaju i pišu, no disleksija može utjecati i na kratkotrajno pamćenje, matematiku i koordinaciju. Treba ipak reći kako disleksija ne utječe na opću inteligenciju i razumijevanje. Disleksija se određuje kao jedna od nekoliko specifičnih teškoća učenja.

MARC zapis - ID: 39119 ... Disleksija, ki so ji včasih rekli tudi legastenija, je skupek težav ter zmožnosti, ki vplivajo na proces učenja branja ter pisanja. Disleksija je poremećaj u učenju čitanja i/ili razumevanja pročitanog, uz očuvanu senzornu i opštu sposobnost. Deca ispoljavaju teškoće u ovladavanju veštinama čitanja i pored sistematske obuke i ostalih povoljnih edukativnih, psiholoških i socijalnih faktora.

POVEZANE KNJIGE