Mehanika i toplina

Mehanika i toplina - Kulušić, Petar | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kulušić, Petar
DIMENZIJA
7,31 MB
NAZIV DATOTEKE
Mehanika i toplina.pdf
ISBN
3973475090444

OPIS

Udžbenik fizike za studente Fakulteta elektrotehnike i računarstva.U udžbeniku je obrađeno gradivo iz mehanike, mehanike fluida i topline. Obrada nastavnih sadržaja prilagođena je suvremenim tendencijama u nastavi fizike. Uz makroskopski opis, pojave su, gdje god je bilo moguće, tumačene i mikroskopski tj. uzeta je u obzir atomistička struktura materijala. Naročito je naglašeno kinetičko-molekularno objašnjenje toplinskih pojava. Mnogi sadržaji ilustrirani su primjerima. Na kraju su svakog poglavlja pitanja i zadaci za uvježbavanje gradiva, kao i mnoga pitanja s usmenih ispita iz fizike. U ovom devetom, prerađenom izdanju osuvremenjen je metodički pristup pojedinim temama. To se posebno odnosi na preinake dijelova knjige u kojima se tretiraju masa i težina u nerelativističkoj fizici te masa, energija i količina gibanja u relativističkoj fizici.

Školska knjiga. Oglas objavljen 16.01.2021.

Džimbeg - Malčić uz napomenu da simbolu brzine v ne pripisujemo oznake srednje vrijednosti ili prave brzine budući da su one iste. Kinematički izrazi za v(t) i s(t) kod jednolikog gibanja duž pravca postaju: s t s0 v t v t konst Opis - MEHANIKA I TOPLINA.

POVEZANE KNJIGE