Mehanika i toplina

Mehanika i toplina - Kulušić, Petar | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kulušić, Petar
DIMENZIJA
4,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Mehanika i toplina.pdf
ISBN
5199789256432

OPIS

Udžbenik fizike za studente Fakulteta elektrotehnike i računarstva.U udžbeniku je obrađeno gradivo iz mehanike, mehanike fluida i topline. Obrada nastavnih sadržaja prilagođena je suvremenim tendencijama u nastavi fizike. Uz makroskopski opis, pojave su, gdje god je bilo moguće, tumačene i mikroskopski tj. uzeta je u obzir atomistička struktura materijala. Naročito je naglašeno kinetičko-molekularno objašnjenje toplinskih pojava. Mnogi sadržaji ilustrirani su primjerima. Na kraju su svakog poglavlja pitanja i zadaci za uvježbavanje gradiva, kao i mnoga pitanja s usmenih ispita iz fizike. U ovom devetom, prerađenom izdanju osuvremenjen je metodički pristup pojedinim temama. To se posebno odnosi na preinake dijelova knjige u kojima se tretiraju masa i težina u nerelativističkoj fizici te masa, energija i količina gibanja u relativističkoj fizici.

Broj stranica: 263 Dimenzije: 17×24 cm Uvez: tvrdi Mehanika i toplina : udžbenik fizike za studente Fakulteta elektrotehnike i računarstva / By: Kulišić, Petar. Contributor(s): Klarin, Davor [ill].

Kinetičko-molekularna teorija topline. Termodinamika, kružni procesi, entropija.

POVEZANE KNJIGE