Mehanika i toplina

Mehanika i toplina - Kulušić, Petar | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kulušić, Petar
DIMENZIJA
3,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Mehanika i toplina.pdf
ISBN
5872486293217

OPIS

Udžbenik fizike za studente Fakulteta elektrotehnike i računarstva.U udžbeniku je obrađeno gradivo iz mehanike, mehanike fluida i topline. Obrada nastavnih sadržaja prilagođena je suvremenim tendencijama u nastavi fizike. Uz makroskopski opis, pojave su, gdje god je bilo moguće, tumačene i mikroskopski tj. uzeta je u obzir atomistička struktura materijala. Naročito je naglašeno kinetičko-molekularno objašnjenje toplinskih pojava. Mnogi sadržaji ilustrirani su primjerima. Na kraju su svakog poglavlja pitanja i zadaci za uvježbavanje gradiva, kao i mnoga pitanja s usmenih ispita iz fizike. U ovom devetom, prerađenom izdanju osuvremenjen je metodički pristup pojedinim temama. To se posebno odnosi na preinake dijelova knjige u kojima se tretiraju masa i težina u nerelativističkoj fizici te masa, energija i količina gibanja u relativističkoj fizici.

Toplina koja se izmjenjuje pri dodiru dvaju tijela različitih temperatura ovisi o masi m tijela, specifičnom toplinskom kapacitetu c tvari od koje ... Mehanika valova, optika i atomska fizika bit će obrađena u drugom dijelu. Obrada nastavnih sadržaja prilagođena je suvremenim tendencijama u nastavi, fizike.

Kritičnai trojna točka 195 12.7. Prijenos topline 197 12.7.1.

POVEZANE KNJIGE