Ninoslav Kučan

Ninoslav Kučan - Dubrović, Ervin | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dubrović, Ervin
DIMENZIJA
4,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Ninoslav Kučan.pdf
ISBN
3727355506619

OPIS

Monografija riječkog arhitekte Muzej grada Rijeke sustavno obrađuje suvremenu arhitekturu Rijeke i dizajn, a ovo je treća u nizu monografija suvremenih arhitekata. Ova knjiga velikog formata, nakon prvog, autorskog dijela i životopisa, ima iscrpno ilustriran katalog radova, te bibliografiju, kao i sažetak na engleskom jeziku. Ervin Dubrović, autor monografije, ističe u knjizi: Kučan i danas izgleda vrlo uvjerljivo, što potvrđuje i nemali broj njegovih zgrada već odavno uvrštenih u antologiju najvažnijih djela suvremene hrvatske arhitekture (Radničko sveučilište – zajedno s Radovanom Nikšićem – i Palača pravde u Zagrebu, Robna kuća Ri u Rijeci, telekomunikacijski centri u Puli, Rijeci i Umagu).

godine u Brezi kraj Sarajeva gdje je njegov otac radio kao rudarski inženjer. Nakon toga s obitelji se seli u Kakanj, Ljubljanu, a 1937.

polski Naslovnica. Vijesti Kronološki pregled arhive vijesti; Aktualna tema Tekstovi, vijesti i vezana događanja uz aktualnu temu.

POVEZANE KNJIGE