Ninoslav Kučan

Ninoslav Kučan - Dubrović, Ervin | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dubrović, Ervin
DIMENZIJA
4,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Ninoslav Kučan.pdf
ISBN
4658796345794

OPIS

Monografija riječkog arhitekte Muzej grada Rijeke sustavno obrađuje suvremenu arhitekturu Rijeke i dizajn, a ovo je treća u nizu monografija suvremenih arhitekata. Ova knjiga velikog formata, nakon prvog, autorskog dijela i životopisa, ima iscrpno ilustriran katalog radova, te bibliografiju, kao i sažetak na engleskom jeziku. Ervin Dubrović, autor monografije, ističe u knjizi: Kučan i danas izgleda vrlo uvjerljivo, što potvrđuje i nemali broj njegovih zgrada već odavno uvrštenih u antologiju najvažnijih djela suvremene hrvatske arhitekture (Radničko sveučilište – zajedno s Radovanom Nikšićem – i Palača pravde u Zagrebu, Robna kuća Ri u Rijeci, telekomunikacijski centri u Puli, Rijeci i Umagu).

u Rijeci. U njegovoj se arhitekturi na osobit način spajaju racionalni, analitički i projektantski postupak te visok ... Kučan, Ninoslav, hrvatski arhitekt (Breza, kraj Rijeke, 22.

i potom u Rijeci. Stvaralački mu je opus obilježen otklonom od tada važećih idioma racionalističke arhitekture, a ... Architect Ninoslav Kučan made a very great number of designs of many kinds.

POVEZANE KNJIGE