Planetni prijenosi

Planetni prijenosi - Orlić, Goran | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Orlić, Goran
DIMENZIJA
5,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Planetni prijenosi.pdf
ISBN
4979390639343

OPIS

Knjiga je nastala kao dopuna i proširenje dugogodišnjih predavanja iz predmeta Prijenosnici snage, među kojima su osim ovdje obrađenih Planetnih prijenosnika obrađivani i Pužni prijenosnici i Tarni prijenosnici. U knjizi će studenti i ostali zainteresirani korisnici pronaći dovoljno materijala koji će im pružiti uvid u ovaj veliki dio mehaničkih prijenosnika snage. Neka su poglavlja potpuno nova u odnosu na raniju skriptu Planetni reduktori. To ukazuje na činjenicu da su autori ovim radom pokušali područje planetnih prijenosa čim više približiti korisnicima. Ova je knjiga nastala u nastojanju da se veliko područje planetnih prijenosa učini dostupnim i na hrvatskom jeziku, jer je pokrivenost tehničkom literaturom u nas još uvijek vrlo loša. Knjiga je namijenjena i sadašnjim i budućim konstruktorima koje treba zainteresirati za široko područje rada koje otvaraju planetni prijenosi u budućnosti. U namjeri da se korisnike zainteresira ne samo za oblikovanje planetnih prijenosa, već da ih se poduči i u proračunavanju zupčanika koji čine jedan planetni prijenos, autori su se potrudili izraditi svima vrlo pristupačan software koji je prilog ovom udžbeniku.

tmClass. en Gearboxes for machines, planetary gears, bevel gears, spur gears, special gears, worm gears and screw and nut transmissions. hr Prijenosi za strojeve, planetni prijenosi, prijenosi sa stožastim zupčanikom, čelni zupčanici s ravnim zubima, posebni prijenosi, pužni prijenosi i vijčani prijenosi.

Dimenzioniranje i kontrola čvrstoće zupčanika. Podmazivanje i temperatura ulja.

POVEZANE KNJIGE