Bosanske drame

Bosanske drame - Šnajder, Slobodan | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šnajder, Slobodan
DIMENZIJA
11,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Bosanske drame.pdf
ISBN
3055209651483

OPIS

Zbirka četiri drame od kojih svaka ima poveznice sa zemljom iz naslova. Drama “Gamllet” govori o Gavellinom (“Hamletovom”) gostovanju u Sarajevu 1942. godine. “Zmijin svlak”je predstavljena kao bajka, čija se radnja događa u vrijeme tridesetogodišnjeg rata u Bosni. “Ines & Denise” drama je o dvije majke – Njemici i Bosanki u potrazi za svojim izgubljenim sinovima. Drama “Jeruzalem `99.”, napisana je po devetstotoj obljetnici zaposjedanja Jeruzalema i križarskih razaranja.

Ono će vas zadržati na sadašnjoj poziciji, produbljujući vaše razumijevanje (ako mu to dopustite) te će vas otvoriti za tekstove slične tematike i čitavu problematiku sukoba između ... VIDEO: Premijera domaće erotske drame 11. ožujka.

Na razvoj drame u europskoj književnosti uvelike su utjecale tragedija i grčka komedija. U srednjem vijeku razvio se tip drame prema crkvenim vjerskim obredima, a naziva se mirakul, misterij i moralitet. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Bosanske drame autora Šnajder, Slobodan.

POVEZANE KNJIGE