Igra staklenim perlama

Igra staklenim perlama - Hesse, Hermann | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hesse, Hermann
DIMENZIJA
8,31 MB
NAZIV DATOTEKE
Igra staklenim perlama.pdf
ISBN
4744752644082

OPIS

Igra staklenim perlama često se tumači kao tvorevina u tradiciji književnih utopija i njemačkoga razvojnog romana. To djelo, međutim, nije u potpunosti ni jedno ni drugo. Entwicklungsroman, od Goetheova Wilhelma Meistera do Mannove Čarobne igre, usredotočuje se na životna iskustva lika koji je osmišljen u duhu individualizma. Njegova je biografska putanja zamišljena tako da dodiruje što šire područje ljudske empirije: društvene, erotičke, znanstvene, umjetničke. Životopis Hesseova junaka Josefa Knechta, međutim, temelji se na razmjerno uskom izboru iz zaliha iskustva. Umjesto raznolikosti u uspjesima, sukobima, dvojbama i razrješenjima, ovdje uvelike vlada miran životni tijek, usmjeren ispočetka na dokučiv cilj. Stoga Hesseovo djelo zanemaruje živost zbivanja (koja se i u mnogim modernim romanima pojavljuje kao relikt tradicionalnog oblika intrige) u korist tekstualnog ustroja, koji opisima i razgovorima pridodaje obilje esejističkih razmatranja. Igra je lirski spomenik čovjeku koji misli i živi u kategorijama igre, a ne u kategorijama suvremenog komercijaliziranog svijeta.

Knjigu možete kupiti u svim boljim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja. Igra staklenim perlama: Ova figurica stara je 1.200 godina, njome se igrala strateška igra slična šahu Ono što izgleda kao bombon od borovnice s glazurom od bijele čokolade (na slici!) zapravo je 1.200 godina stara, u potpunosti očuvana staklena figurica kojom se igrala danas zaboravljena igra. Igra Staklenim Perlama je na Facebooku. Pridružite se Facebooku kako biste se povezali sa Igrom Staklenim Perlamom i ostalim osobama koje možda poznajete.

Pročitajte više. In 2007, remastered editions of both Igra Staklenih Perli studio albums appeared in Serbia and Germany. PGP-RTS label Retrologija, under which remastered albums were released, published both studio albums on one CD entitled Igra Svetlosti (The Game Of Light).

POVEZANE KNJIGE