Bolest i povijest

Bolest i povijest - Cartwright,Frederick F. | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cartwright,Frederick F.
DIMENZIJA
10,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Bolest i povijest.pdf
ISBN
2242499243695

OPIS

Glad, pošast, ratovi, a često i kanibalizam, iskušavali su čovječanstvo kroz povijest. Ova izvanredna knjiga istražuje učinak bolesti na velike povijesne događaje, pokazujući kako bolest može fatalno oslabiti i najmoćnije pojedince i društva.Kuga je iscrpila snagu drevne Atene i Rima. U 14. stoljeću, crna smrt poharala je Europu i naznačila propast feudalizma te potakla formiranje sekti unutar crkve. Spolna bolest možda je spriječila Henrika VIII. da osigura muškog nasljednika kojeg je tako očajnički želio, a zasigurno je uzrokovala ludilo Ivana Groznog. Cortezov najčvršći saveznik protiv Asteka u Meksiku bile su male boginje, dok je kraljica Viktorija prenijela hemofiliju svojim nasljednicima, što je, naposljetku, imalo utjecaja na rušenje ruske monarhije. I suvremena društva nisu imuna na bolesti među kojima za neke još nema lijeka.

Ezop antikvarijat > Knjige > Povijest > Strana povijest > Bolest i povijest. Kategorije.

Čovjek se zarazi jedući zagađenu hranu - sirovo mlijeko, sir, povrće i meso - a bolest se liječi penicilinom. 23 su mi godine, dosada nisam imala većih zdravstvenih problema, u obitelji nemam povijest ginekoloških bolesti. Mnogo vam hvala na odgovoru, zaista biste mi pomogli, trenutno sam jako uplašena.

POVEZANE KNJIGE