Grad Božji

Grad Božji - Doctorow, E. L. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Doctorow, E. L.
DIMENZIJA
11,76 MB
NAZIV DATOTEKE
Grad Božji.pdf
ISBN
9248728180079

OPIS

Remek-djelo jednog od najvažnijih suvremenih američkih pisaca. U svojoj radnoj bilježnici njujorški romanopisac hvata sadržaj vlastite preopterećene svijesti: skice za priče, izvješća o ljubavnim aferama, zapisi o značenjima omiljenih hitova, ideje za filmove, opsjednutost zakonitostima svemira.On je doslovno odlagalište glavnih ideja i povijesnih katastrofa svoga vremena. U tom trenutku nailazi na priču za koju vjeruje da bi mogla postati njegov novi roman: nestao je veliki, mjedeni križ koji je visio iza oltara u crkvi svetog Timoteja, ruševnoj nadbiskupskoj crkvi u donjem dijelu Manhattana… da bi se, još zagonetnije, pojavio na krovu sinagoge na Upper West Sideu. Nepokorni župnik i mlada rabinka koja vodi sinagogu pokušavaju otkriti tko je i zašto počinio taj čudan čin dvostrukoga svetogrđa. Sprijateljujući vlastite likove, romanopisac otkriva da su za slučaj neobično važne njihove osobne borbe s vlastitim tradicijama. U njegovu bilježnicu slijevaju se snimljeni intervjui, razmišljanja, prve skice… i dok se pridružuje svećenicima u traganju za rješenjem zagonetke, istraga se širi na brojne živopisne likove među kojima su znanstvenici, ministri, biskupi, preživjeli iz Holokausta, teolozi, novinari New York Timesa, ljudi iz svijeta filma i estradne zvjezdice – čime se istraga pretvara u potragu za iskonskom duhovnošću na kraju jednog izmučenog stoljeća. Hrabro balansirajući između sakralnog i svjetovnog, ispunjen prizorima i zvucima New Yorka, Grad Božji, roman E. L. Doctorowa, jednog od najvažnijih suvremenih američkih pisaca, zapanjujuće inventivno remek-djelo spašava čitatelje željne originalne i beskompromisne proze.

U tom trenutku nailazi na priču za koju vjeruje da bi mogla postati ... Grad je turistička destinacija čuvena po povijesnim znamenitostima, kao što su Bund i hram Grad Božji (Chenghuang Miao) te modernim znamenitostima, poput panorame Pudonga, koja uključuje i televizijski toranj Biser Istoka.. Šangaj je danas najveće trgovačko i financijsko središte Kine i grad najbrže rastuće ekonomije u svijetu. Sao Paulo i Rio De Janeiro: Donosimo priču o zakonu ulice, kriminalnim bandama i stanovnicima kojima je takav život ujedno i jedini način da prežive i opstanu Sao Paulo i Rio de Janeiro dva su najveća brazilska grada.

Novi Jeruzalem, eshatološki koncept u kršćanstvu i bahaizmu;; De civitate Dei, znamenita knjiga kršćanskog teologa Aurelija Augustina iz 5. vijeka, također poznata i pod naslovom O državi Božjoj; Mistica Ciudad de Dios (Mistični Božji grad), knjiga španske katoličke redovnice Marije de Agrede iz 17.

POVEZANE KNJIGE